Alert! Gevaarlijke ziekteverwekkers gevonden op mondkapjes van kinderen in laboratorium

Een groep ouders in de Verenigde Staten stuurde de mondkapjes van hun kinderen voor analyse naar een laboratorium. De resultaten zijn zeer verontrustend!

“Wat kan er verkeerd gaan?” vragen ze.
“Het is maar een klein ongemak, toch?” roepen ze, en:
“Als het slechts één leven redt, is het de moeite waard!” kramen ze nog steeds uit…

 

Het persbericht luidt als volgt:

Gainesville, FL (16 juni, 2021) – Een groep ouders in Gainesville, Florida, bezorgd over mogelijke schade door mondkapjes, heeft zes mondkapjes aan een laboratorium voorgelegd voor analyse (test). Uit het resulterende rapport bleek, dat vijf mondkapjes waren besmet met bacteriën, parasieten en schimmels, waaronder drie met gevaarlijke ziekteverwekkende en longontsteking veroorzakende bacteriën. Hoewel de test virussen kan detecteren, waaronder SARS-CoV-2, werd er slechts één virus gevonden op één mondkapje (alcelafine herpesvirus 1).

 

De analyse spoorde de volgende 11 alarmerend gevaarlijke ziekteverwekkers op de mondkapjes op:

* Streptococcus pneumoniae (longontsteking)

* Mycobacterium tuberculosis (tuberculose)

* Neisseria meningitidis (meningitis, sepsis)

* Acanthamoeba polyphaga (keratitis en granulomateuze amebische encefalitis)

* Acinetobacter baumanni (longontsteking, bloedstroominfecties, meningitis, UTI’s – resistent tegen antibiotica)

* Escherichia coli (voedselvergiftiging)

* Borrelia burgdorferi (veroorzaakt de ziekte van Lyme)

* Corynebacterium diphtheriae (difterie)

* Legionella pneumophila (legionellaziekte)

* Staphylococcus pyogenes serotype M3 (ernstige infecties – hoge morbiditeit)

* Staphylococcus aureus (meningitis, sepsis)

 

De helft van de mondkapjes was besmet met een of meer bacteriestammen, die longontsteking veroorzaken. Een derde was besmet met een of meer bacteriestammen, die meningitis (hersenvliesonsteking) veroorzaken. Een derde was besmet met gevaarlijke, antibioticaresistente bacteriële pathogenen (ziekteverwekkers). Daarnaast werden minder gevaarlijke ziekteverwekkers geïdentificeerd, waaronder ziekteverwekkers die koorts, zweren, acne, gistinfecties, keelontsteking, parodontale aandoeningen, gevlekte koorts van de Rocky Mountains, en nog veel meer, kunnen veroorzaken!

De onderzochte mondkapjes waren nieuw, of pas gewassen voor het dragen, en werden 5 tot 8 uur gedragen, meestal tijdens het onderwijs op school, door kinderen van 6 tot 11 jaar. Eén mondkapje werd gedragen door een volwassene. Een T-shirt, dat door een van de kinderen op school werd gedragen, en een ongedragen mondkapje, werden als controle tests gebruikt. Op de controles werden geen ziekteverwekkers aangetroffen! Eiwitten, die op het T-shirt werden aangetroffen, bijvoorbeeld, zijn niet ziekteverwekkend voor mensen, en worden algemeen aangetroffen in haar en huid.

Een ouder die meewerkte aan de studie, mevrouw Amanda Donoho, merkte op, dat deze kleine steekproef wijst op een behoefte aan meer onderzoek:

“We moeten weten wat we elke dag op het gezicht van onze kinderen aanbrengen. Mondkapjes bieden een warme, vochtige omgeving voor bacteriën om te groeien.”

 

Gevaren van de ziekteverwekkers

Deze tabel, door de groep ouders opgesteld, toont duidelijk de gevaren van elke ziekteverwekker:

pathogens - potential danger of each pathogen

Click to view the mask reports.

 

Bron:

https://rationalground.com/dangerous-pathogens-found-on-childrens-face-masks/

You may also like