Aldi, Lidl & Co: Prijzen voor levensmiddelen kunnen de komende weken 20 tot 50 procent stijgen

Welke levensmiddelen worden nu schaars? Verwacht wordt dat de hele voedingsmiddelen sector zal volgen. 

Eindtijdnieuws.com
5 april 2022

 

Aldi wordt traditioneel beschouwd als de prijsleider onder de supermarkten.
Discounter Aldi verhoogt de prijzen voor veel producten, en maakte bekend deze week de prijzen voor sommige producten al te verhogen. De prijzen van supermarkten rijzen de pan uit!

“Koop alleen in normale huishoudelijke hoeveelheden”, laat men u weten, zodat het volk nog meer onvoorbereid zal zijn op wat komen gaat.

Op sommige plaatsen kan het nu gebeuren dat bepaalde goederen niet op voorraad zijn in supermarkten. Of er hangt een vriendelijk verzoek in het schap, om bepaalde producten alleen in normale huishoudhoeveelheden te kopen. Denk aan vlees, zuivel, bakolie, meel, levensmiddelen in blik, koffie, drogisterij-artikelen, bakkerswaren, wasmiddelen, noten, en diepvriesproducten.

De discounter Lidl wil in zijn filialen alleen bepaalde voedingsmiddelen in normale huishoudhoeveelheden verkopen. Deze omvatten bakolie, ingeblikte goederen en toiletpapier. “De levering van goederen in de filialen van Lidl is in principe gegarandeerd. Vertragingen in de levering kunnen alleen optreden voor individuele producten”, vertelt het bedrijf u.

 

Historische prijsstijgingen

Vanaf maandag 4 april voert Aldi historische prijsstijgingen door voor producten als boter en vlees in zijn thuismarkt Duitsland. Aldi geldt daar als trendsetter op het vlak van prijzen. Florian Scholbeck, Algemeen Directeur bij Aldi Nord, aan in de Westdeutschen Allgemeinen Zeitung (WAZ), kondigt aan:

“Vanwege de situatie op de wereldmarkten zullen we sprongen in verkoopprijzen meemaken, die nog nooit eerder zijn voorgekomen.”

 

Scholbeck verwacht daarom ook dat de hele voedingsmiddelen sector zal volgen:

“We verwachten dat de verkoopprijzen in de hele handel de komende maanden flink zullen stijgen.”

 

Prijzen met 20 tot 50 procent omhoog!

Exacte cijfers wil het Duitse bedrijf niet geven, maar WAZ schrijft, dat bronnen binnen Aldi er vanuit gaan, dat de prijzen voor levensmiddelen de komende weken tussen de 20 en 50 procent duurder kunnen worden. Het Ifo Institute uit München publiceerde afgelopen donderdag een onderzoek, waaruit blijkt dat 94 procent van de levensmiddelendetailhandelaren in Duitsland hun prijzen wil gaan verhogen.

Aldi neemt dus het voortouw

In Duitsland geldt de prijs van een stuk boter van 250 gram als de seismograaf van het prijspeil. De ‘Duitse boter’ van het merk Milsani kost momenteel 1,65 euro. Vanaf deze week moeten klanten meer dan twee euro gaan betalen. In het geval van boter gaat de prijs dus met bijna 30 procent omhoog!

De supermarkt discounter morrelt onder normale omstandigheden maar met mondjesmaat aan zijn prijzen. “In deze situatie betalen telers en landbouwers extra. Daarom moet de handel reageren”, zegt Hoofd Inkoop van Aldi Sud Erik Döbele aan de Duitse krant WAZ. “Gezien de enorm stijgende kosten kunnen ze zich niet meer aan de contracten met ons houden.”

Minder hoogwaardige voeding

Het Duitse onderzoeksbureau GfK ziet een trend naar minder hoogwaardige voeding. De oorlog voedt grote onzekerheid en drukt het consumentenvertrouwen.
En zo loopt het plan van de Great Reset op rolletjes…

 

Vrijmetselaar Mike Adams wrijft ons alvast extra feiten onder de neus

Namelijk, de tijdlijn van wat er wereldwijd gaat gebeuren met voedselschaarste en voedselinflatie:

* De eerste gebieden die worden getroffen zijn het Midden-Oosten, vanwege hun geografische nabijheid tot Oekraïne en Rusland.

* West-Europa zal de komende 3 tot 4 maanden de gevolgen ondervinden, waarna de voedselschaarste nog minstens 18 maanden zal aanhouden.

* De Verenigde Staten, Canada, Australië, en andere landen op verschillende continenten, zullen de effecten gaan voelen in de tweede helft van 2022, tot ver in 2023, en waarschijnlijk tot 2024.

 

‘En ja, er komen later dit jaar voedselrellen naar Amerika’, voorzegt hij u alvast, ‘aangezien diefstallen, plunderingen en flashmobs in veel Amerikaanse steden gemeengoed zullen worden.’

Naast de biowapens van het ontvolkingsvaccin, worden we nu geconfronteerd met een hongertapijtbombardement op de planeet, via kunstmatige voedselschaarste en inflatie.

 

Bronnen:

https://www.waz.de/panorama/aldi-lidl-rewe-supermarkt-lebensmittel-rationierung-knappheit

https://vilt.be/nl/nieuws/aldi-in-duitsland-neemt-vlucht-vooruit-met-historische-prijsstijgingen

You may also like