Wetenschappers ontwikkelen een menselijke steak in het lab

Wetenschappers maken vlees van menselijke cellen, maar beweren dat het geen kannibalisme is. De vernieuwers achter de ‘Ouroboros Steak’ bieden degenen, die bezorgd zijn over het consumeren van dierlijk vlees nu de mogelijkheid, om de levensstijl van de lizards en vampieren uit te proberen, namelijk het consumeren van je eigen vlees.

Wanneer is het eten van mensenvlees geen kannibalisme? Volgens wetenschappers van een bedrijf, dat gespecialiseerd is in regeneratieve geneeskunde en biomateriaal, ontwikkeld voor behandelingen van het ruggenmerg, is het geen kannibalisme als de ‘steaks’ thuis uit de eigen cellen van de consument worden gekweekt. Zij zien dit als een manier om de consumptie van dierlijk vlees te verminderen, onder andere.

 

Ouroboros Steak

Voordat u dit afdoet als een futuristische fantasie, hebben deze menselijke ‘steaks’ een ‘merknaam’ gekregen: Ouroboros Steak.

Een groep Amerikaanse wetenschappers en ontwerpers heeft een concept ontwikkeld voor een ‘kweek-je-eigen-steakkit’ met menselijke cellen en bloed. Ouroboros Steak kan voor een diner bij u thuis worden gekweekt, met behulp van eigen cellen, die aan de binnenkant van de wang worden geoogst en worden gevoed met serum, dat is afgeleid van verlopen, gedoneerd bloed.

Ouroboros

U herkent misschien de term ‘Ourboros’: het is het oude symbool van een slang of draak, die zijn eigen staart opeet… een wel zeer toepasselijke naam voor het eten van steaks, die uit de eigen cellen zijn gekweekt! Denk daarbij ook aan de oude slang, satan, de vader der leugen, die de mensheid verleidt.

‘Mensenvlees is goedkoper en duurzamer’

Tenminste, dat zeggen ze. Vervallen menselijk bloed is een afvalstof in het medische systeem. Het is goedkoper en duurzamer dan bijvoorbeeld Fetal Bovine Serum (FBS), alleen minder geaccepteerd. Mensen denken dat het zichzelf eten kannibalisme is, wat technisch gezien niet zo is, beweren zij.

Doe-het-zelf-pakket

Het team ziet het kweken van Ourboros Steaks als een doe-het-zelf-project: ‘niet-kannibalen kunnen een doe-het-zelf-pakket kopen, met wattenstaafjes voor het verzamelen van wangcellen, voorgekweekte dragermaterialen, gemaakt van paddestoelmycelium om ze in te laten groeien, menselijk serum om ze te voeden, en instructies over de juiste temperatuur om ze te laten groeien, zoals een warme oven, gedurende drie maanden’, tot je je dienblad met menselijke amuse hebt!

De verkoop ervan zal binnenkort gebeuren, aangezien de markt naar verwachting in 2025 $ 572 miljoen waard zal zijn.

Men doet ons mensen bij voorbaat al schuldig voelen met de volgende manipulatieve vraag: “Wat zijn de offers die we moeten brengen, om vlees te kunnen blijven consumeren in het tempo waarin we dat nu doen? Wie zal zich in de toekomst dierlijk vlees kunnen veroorloven, en wie heeft misschien geen andere keus dan zelf vlees te kweken?”

Ga je al watertanden… zin in een lekkere ‘diervriendelijke biefstuk’? Probeer eens een hapje mensenvlees!

 

En of dit nog niet gek genoeg is, zie ook het volgende artikel:

https://www.knack.be/nieuws/ondertussen/hoe-smaakt-mensenvlees-nederlanders-doen-de-test/article-normal-34623.html?cookie_check=1606746167

 

Bron:

US Scientists Roll Out Human Meat Eating Concept That Is ‘Technically Not Cannibalism’ – Sputnik International (sputniknews.com)

You may also like