Wanneer gaan de alarmbellen af?

Word wakker, Nederland! De Nederlandse wegen worden klaargemaakt: een miljoenen kostende ‘oorlogsrenovatie’ moet onze wegen geschikt maken voor tanks.

U leest het goed, de komende jaren gaan wegen, spoorlijnen en viaducten voor honderden miljoenen euro’s op de schop, om ruimte te maken voor het verplaatsen van ‘groot materieel’ door ons land.

Aanleiding hiervoor is een rapport van het Europees Parlement, waaruit blijkt dat de Europese infrastructuur, die sinds de jaren negentig is aangelegd, alleen geschikt is voor burgervoertuigen. De Europese Commissie kondigde vervolgens aan, dat de infrastructuur op belangrijke punten moet worden aangepast aan het gewicht en de omvang van legervoertuigen.
Als een brug bijvoorbeeld niet in staat is om het gewicht van een colonne tanks te dragen, moet er een nieuwe voor in de plaats komen. Zo moet de brug in Genua, die in 2018 instortte, Abrams-tanks kunnen dragen, die 70 ton per stuk wegen. De Europese Commissie heeft 30 miljard euro opzijgezet voor het project! En de burger draait op voor de kosten.

Nog meer alarmbellen

Het United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF) wil dat er een soort militaire Schengenzone komt, waarbinnen tanks ongehinderd kunnen reizen. Vorig jaar zijn tijdens de militaire oefening Defender-Europe 20, door NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg omschreven als de grootste inzet van Amerikaanse troepen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog, ‘obstakels voor militaire mobiliteit’ blootgelegd. De EU moet deze ‘obstakels’ nu gaan verwijderen.

Wat zijn ze van plan?  

Dus ook in Nederland moeten de wegen geschikt gemaakt worden voor tanks. Ja, tanks! Veel mensen moesten even met hun ogen knipperen, toen ze het bericht in de krant lazen. “Goedemorgen, zijn we al wakker op deze frisse ochtend? Nee? Misschien helpt dit,” schrijft Gunther. Columniste Marianne Zwagerman twittert: “Wut?”

 

Zie ook:

https://www.xandernieuws.net/algemeen/voormalige-oostblok-landen-hebben-nieuw-ijzeren-gordijn-opgericht-met-keiharde-covid-onderdrukking/

 

Bron:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1767950506/miljoenen-kostende-oorlogsrenovatie-moet-onze-wegen-geschikt-maken-voor-tanks

You may also like