Uw smartphone-apps volgen al uw bewegingen, en ze kennen uw naam

Als je het gevoel hebt dat je in de gaten wordt gehouden, kan het zijn dat je smartphone je bespioneert. Hoewel apps privé zouden moeten zijn en je gegevens anoniem, zijn smartphones bezig hun eigenaren te volgen, en zelfs hun informatie te delen, compleet met namen en andere verbonden gegevens. 

De New York Times meldt dat ze in staat waren om ‘precieze locaties van meer dan 12 miljoen individuele smartphones’ te verkrijgen, waaronder beroemdheden en functionarissen van het Pentagon, evenals doorsnee burgers.

Niet alleen dat, de telefoons onthulden waar hun eigenaren waren geweest, van casino’s tot stripclubs tot abortusklinieken en behandelcentra. En tijdens de demonstraties en rellen van 6 januari 2021 in Washington lieten ze ‘ongeveer 100.000 locatie-pings zien voor duizenden smartphones, waarbij ongeveer 130 apparaten in het Capitool werden onthuld’, toen het werd bestormd.

Hoewel die gegevens geen namen of telefoonnummers hadden, kon de Times de apparaten toch verbinden met unieke ID’s, die op de telefoons waren aangesloten, waaronder namen, etniciteit, verjaardagen, thuisadressen en telefoonnummers. Dit alles wordt mogelijk gemaakt, zegt de Times, door middel van mobiele advertentie-ID’s!

 

Zie ook:

Your smartphone apps are tracking your every move – 4 essential reads (theconversation.com)

 

Bron:

https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/02/08/smartphone-apps-are-tracking-people-and-they-know-your-name.aspx

You may also like