Tip: Kweek groenten eenvoudig thuis van overblijfselen uit de keuken!

Hoe je thuis je eigen groenten kunt kweken van groenten en restjes uit de keuken. Een korte video van ongeveer 1 minuut, die je eenvoudige manieren laat zien om groenten te kweken in potten, op het balkon, of in de achtertuin of moestuin.

Met prijzen van gezonde voeding, die in de toekomst de pan uit zullen rijzen, is het wellicht handig om hiervan op de hoogte te zijn en er wat aandacht aan te besteden… 🙂

Bijvoorbeeld, hoeveel uien kunnen er groeien uit slechts één bol?
Hoeveel uien kunnen er groeien uit één zaadje?
Kunnen we ze laten groeien van afgesneden uiteinden van uien? En wat te doen met afgesneden toppen van andere groenten?

 

GROW VEGETABLES AT HOME FROM KITCHEN SCRAPS EASILY!

Makkelijk tuinieren!

Hoe kweek ik uien: 0:24

Hoe kweek je munt uit overgebleven muntstengels: 1:22

Hoe kweek je chilipepers: 1:56

Hoe kweek je knoflook: 2:53

Hoe kweek je een compleet nieuwe ananas van een ananas top: 3:30

Paprika: 4:23

Koriander: 4:52

Aardappelen: 5:42

Je eigen gember en kurkuma, die wellicht straks niet meer te verkrijgen zijn: 6:29

En tot slot, tomaten: 7:19

Please like and share!

 

WATCH: Bury An Egg In Your Garden Soil, What Happens Few Days Later Will Surprise You

 

Begraaf bijvoorbeeld een ei in je tuin, en wat er een paar dagen later gebeurt, zal je verrassen…

Een goede aarde betekent alles voor een tuinman (of vrouw), die gezonde, gelukkige planten wil kweken. Hoewel er zeker talloze chemicaliën en dure oplossingen voor zijn, zijn er eigenlijk veel eenvoudige dingen, die je kunt doen om voedingsstoffen in de aarde te stimuleren, en een succesvolle grond of tuin te behouden.

In de video zelf worden 6 manieren getoond, om elke grondsoort op natuurlijke wijze te verrijken met voedingsstoffen. Hierna zul je nooit meer de behoefte krijgen om dure, chemische meststoffen te kopen.

1  Een heel rauw ei

De oplossing voor een groeiende of bloeiende plant kan zo simpel zijn als het ‘planten’ van een rauw ei. Terwijl je je potten met aarde klaarmaakt, voeg je onderin gewoon een rauw ei toe. Na verloop van tijd zal het ei uiteenvallen en werkt het als een natuurlijke meststof.
Je kunt ook geplette eierschalen gebruiken, die net zo goed werken als een heel ei. Een eischaal bevat calcium, stikstof en fosforzuur, waardoor ze een ideale keuze zijn.

2  Bananenschillen

Bananen bevatten een aantal voedingsstoffen, waaronder kalium, fosfaat, zwavel, calcium, magnesium en natrium. Al deze dingen kunnen helpen bij het bevorderen van een rijke bodem en een gezonde groei van planten. De beste manier om bananenschillen effectief te gebruiken, is door ze in kleine stukjes te snijden, zodat ze sneller kunnen ontbinden.

As

Als je een open haard hebt, zul je dol zijn op deze gratis methode om de pH-waarde te verhogen. Je strooit simpelweg de as over de grond, om het zuurgehalte te verlagen.

Bladeren

Door bladeren in de winter over een tuingrond te laten rotten, krijgt de grond voedingsstoffen voor de voorbereiding op het volgende groeiseizoen. De bladeren trekken de organische stof weer naar beneden in de grond, waardoor deze donker en rijk wordt.

5  Epsomzout of Bitterzout

Epsomzout is vooral goed voor aarde. Lage pH-waarden zijn meestal een teken van een magnesiumonbalans. Om de pH-waarden in de grond te verhogen, verdun je Epsomzout met water, en spuit je het op de planten.

6  Compost

Hoewel het nuttig kan zijn om stukjes en beetjes natuurlijke materie te gebruiken, gaat het combineren van veel compost slechts een stap verder in de richting van het verrijken van de grond.

Regelmatig gebruik van natuurlijke compost heeft een aantal voordelen: het verbetert de bodemstructuur, terwijl het minder water verbruikt en veel voorkomende plantenziekten afweert. De bodem profiteert zo van toegevoegde voedingslagen, vooral voor een volgend groeiseizoen.

7  Koemestkorrels

En wat dacht je van een klein beetje gedroogde koemestkorrels?

 

Bron:

https://www.youtube.com/c/gardentips/videos

You may also like