Temperaturen op Antarctica dalen tot onder gemiddelde | Satellietgegevens onthullen 40 jaar afkoeling en ijstoename

Officiële gegevens laten zien dat Oost-Antarctica de afgelopen 40 jaar met 2,8C is afgekoeld, terwijl West-Antarctica 1,6C is afgekoeld. Waarom de MSM zwijgt.

Eindtijdnieuws.com
25 maart 2022

 

Oost-Antarctica zag vorige week een paar dagen ongewoon hoge temperaturen, waarbij het Concordia station op 18 maart een record van -11,8C bereikte.
De recordtemperaturen waren het resultaat van een atmosferische rivier, die warmte vasthield boven het continent. Dit is een volledig natuurlijk fenomeen. Men dacht te zijn geholpen door de historisch lage zonneactiviteit, die we momenteel ervaren, evenals de aanhoudende magnetische excursie, ook wel bekend als poolverschuiving.

Deze interacties van mechanismen worden slecht begrepen

De Fakestream media zijn, zoals voorspelbaar was, in ‘crisisoverdrive’ gegaan in hun berichtgeving over Antarctica’s twee dagen van warmte. Ze maken zich schuldig aan het ventileren van de meest hopeloze, hyperbolische onzin aan een steeds groeiend onwetend publiek.

Een goed voorbeeld is The Guardian’s nieuwste verhaal van 25 maart:

Na 48 uur abnormale warmte, is een ijsplaat ter grootte van Rome ingestort in Oost-Antarctica, wat blijkbaar een ‘teken is van wat er zou kunnen komen’.

Satellietbeelden lieten zien dat de Conger-ijsplaat is afgebroken van ijsberg C-38

De Conger-ijsplaat had echter een oppervlakte van ongeveer 1.200 vierkante kilometer, wat betekent dat het slechts 0,0086% van de 14 miljoen vierkante kilometer grote ijskap van Antarctica in beslag nam! Zelfs NASA earth en planetaire wetenschapper, Dr. Catherine Colello Walker, zegt dat dit geen probleem is. Ze gaf toe dat de Conger-ijsplaat relatief klein is, en zei: “Het zal geen enorme effecten hebben”. Elke ‘minuscule vingernagel’ die toevallig van een ijskap afbreekt, mag niet worden beschouwd als het einde van de wereld.

Officiële gegevens laten zien dat Oost-Antarctica, dat twee derde van de Zuidpool beslaat, de afgelopen vier decennia met 2,8C is afgekoeld, terwijl West-Antarctica 1,6C is afgekoeld. Het staat vast, dat slechts een klein stukje Antarctica – het Antarctisch Schiereiland – enige opwarming heeft gezien: statistisch onbeduidende opwarming.

Ook beleefde de Zuidpool in 2021 de koudste winter in de geschiedenis!

Het was de koudste periode van zes maanden ooit, wat veelzeggender is dan slechts 48 uur atmosferische, door de rivier aangedreven warmte. En de Antarctische ijskap heeft het de afgelopen decennia ook ongelooflijk goed gehouden, met officiële gegevens, waaruit blijkt dat de ijskap in die tijd is uitgebreid.
Het zee-ijs op de Zuidpool herstelde zich in 2020 en 2021, tot het niveau van zo’n drie decennia geleden. Bovendien blijft de trend van de afgelopen 40+ jaar – het satelliettijdperk – er eentje van significante groei, van ca. 1% per decennium.

Waarom je zelden over Antarctica hoort in de MSM

Er valt gewoon geen catastrofaal verhaal aan vast te knopen, of een verhaal dat verdraaid kan worden! In plaats daarvan richten ze zich op zijn Noordelijke Neef, het Noordpoolgebied, dat zelfs getuige zou kunnen zijn van het begin van een herstel.
Het Arctische zee-ijs groeide deze winter in zijn grootste omvang sinds 2008, terwijl het nabijgelegen Groenland een grote ommekeer in zijn verliestrend heeft gezien vanaf 2012.

En vandaag komt er nog meer ‘ongelegen nieuws’

Het Antarctische continent ervaart momenteel temperaturen onder de basis van 1979-2000, zoals gevisualiseerd door de Climate Reanalyzer-tool van de University of Maine.
Echter zal ook deze realiteit niet worden gerapporteerd, omdat ze eenvoudig niet in het eindspel passen van regeringen – ook wel multinationale conglomeraten genoemd – en de reguliere media, en dus gevaarlijk voor de klimaatagenda.

 

Bron:

https://electroverse.net/antarctic-temps-fall-back-below-average/

You may also like