Red alert! IMF financieel ‘war game’: 10 landen simuleren een cyberaanval op wereldwijd financieel systeem

Israël leidt ‘hack-simulatie’ op wereldwijde financiële markten, en Vrijmetselaars voorzeggen u dat een dergelijke, reële gebeurtenis dichtbij is.

Het doel hiervan is om een levensecht scenario te creëren, dat zou kunnen leiden tot paniek en chaos als iets dergelijks zou gebeuren.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF)

Israël leidde begin december een simulatie, waaraan 10 landen deelnamen, waarbij een grote, wereldwijde financiële cyberaanval werd gesimuleerd, ‘in een poging om de samenwerking te versterken, die zou kunnen helpen om mogelijke schade aan financiële markten en banken te minimaliseren’.
Herinnert u zich de Covid simulatie in 2019 nog?

De gesimuleerde cyberaanval evolueerde gedurende 10 dagen, waarbij gevoelige gegevens op het Dark Web verschenen, samen met ‘nepnieuwsrapporten’, die uiteindelijk chaos veroorzaakten op de wereldwijde markten en een run op banken.

De simulatie bevatte verschillende soorten aanvallen, die van invloed waren op de wereldwijde valuta- en obligatiemarkten, liquiditeit, integriteit van gegevens, en transacties tussen importeurs en exporteurs.

 

War game drill uitgevoerd door 10 landen

De oefening werd ‘Collective Strength’ (Gezamenlijke Krachten) genoemd.

Aan deze wereldwijde war game werd deelgenomen door financieel personeel uit 10 landen, te weten:
Israël, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Nederland en Thailand, alsook door vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank, en de Bank of International Settlements (BIS).

Reuters meldde, dat de deelnemers een film te zien kregen als onderdeel van de simulatie. In de film werd het volgende verteld:

“Deze gebeurtenissen veroorzaken een ravage op de financiële markten.”

De verteller vervolgde, dat de regeringen onder druk stonden om de gevolgen van de wereldwijde aanval in te schatten, nu het mondiale financiële systeem verlamd was.
“De banken doen een beroep op noodliquiditeitssteun in een groot aantal valuta’s, om een einde te maken aan de chaos, nu tegenpartijen hun fondsen terugtrekken en de toegang tot liquiditeit beperken, waardoor de banken in wanorde en ruïnes achterblijven”.

Doel: chaos zonder grenzen!

De deelnemers waarschuwden bij een dergelijke aanval, dat de mensen gedurende een bepaalde periode geen toegang meer zouden hebben tot hun elektronische geld en tegoeden. Dat zou leiden tot een situatie, waarin kopen of verkopen wordt stopgezet. Aangezien de meeste financiële transacties met internettechnologie en beveiligde informatie gebeuren – denk aan credit cards en PayPal – zou elke grote inbreuk een chaos zonder grenzen veroorzaken!

Als mogelijke oplossingen voor een dergelijk scenario, stelden deelnemende functionarissen maatregelen voor, zoals een gecoördineerde bankvakantie, aflossingsvrije periodes, en een gecoördineerde ontkoppeling van de belangrijkste valuta’s.

Een Israëlische financiële cyberfunctionaris zei, dat een dergelijke aanval alleen door ‘geraffineerde aanvallers’ kon worden uitgevoerd. Ja, natuurlijk!

Tijdens de simulatie film zei de verteller nog: “De banken doen een beroep op noodliquiditeitssteun in een groot aantal valuta’s, om een einde te maken aan de chaos, nu tegenpartijen hun fondsen terugtrekken en de toegang tot liquiditeit beperken, waardoor de banken in wanorde en ondergang terechtkomen”.

Het verlenen van noodliquiditeitssteun in een groot aantal valuta’s zou betekenen, dat er veel geld moet worden bijgedrukt. Het drukken van geld tegen hoge tarieven kan bijdragen tot hyperinflatie. Als gevolg van de Coronamaatregelen is er alleen al in de Verenigde Staten een recordinflatie ontstaan!

Geen 10 dagen wachten in de EU wanneer de ‘hacker’ toeslaat

Een Europese financiële functionaris zei, dat zijn land in het geval van een dergelijke aanval geen 10 dagen zou wachten om in te grijpen:
“Zodra de geldtoevoer wordt belemmerd, althans in de Europese Unie, zouden we waarschijnlijk dezelfde dag een spoedvergadering hebben”, zei hij, eraan toevoegend, dat hij onmiddellijk contact zou opnemen met tegenhangers in heel Europa en de Verenigde Staten.

Don’t be scared, be prepared

 

Bronnen:

IMF, 10 countries simulate cyber attack on global financial system

https://www.rt.com/news/542753-israel-leads-hack-simulation/

You may also like