Natuurlijk medicijn vernietigt exclusief kankercellen (reposted)

Kanker, de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland, zou alleen maar behandeld kunnen worden door te snijden, te vergiftigen of weg te branden. Althans, dat beweert Big Pharma. Dit medicijn pakt kankercellen precies op de plek waar het ‘t hardste aankomt. Het goede nieuws: bijna zonder bijwerkingen. Wat is de zwakke plek van kanker?

Piper longum (Lange peper) blijkt een onverwachte anti-tumor werking te hebben.

Kankercellen groeien en delen erg snel. Die groei betekent, dat er veel zuurstof wordt gebruikt, en dat er veel zuurstofradicalen ontstaan. Dat zijn incomplete moleculen, die, als ze niet snel worden weggevangen, de cel te gronde richten, omdat ze letterlijk overal mee reageren. Cellen, ook kankercellen, gebruiken speciale enzymen voor dit wegvangen. Kankercellen springen nogal slordig met hun voedsel om en produceren veel meer zuurstofradicalen dan normale cellen. Gewoonlijk weten ze dit te ondervangen door extra veel beschermende enzymen te produceren. Nu is er een stof ontdekt, die kankercellen precies op deze zwakke plek raakt!

Stof uit Indiase peper vergiftigt kankercellen
De stof, piperlongumine, is afkomstig van Piper longum L., een peperplant uit Zuid-India en Zuid-Oost-Azië, die veel in de lokale geneeskunde wordt gebruikt. Piperlongumine laat kankercellen stikken in hun eigen afval, door deze enzymen bijna helemaal te blokkeren. Voor de rustig voortkabbelende normale lichaamscellen is dat niet zo erg; het beetje enzymactiviteit dat overblijft, is voldoende om ze in leven te houden. Voor kankercellen is het echter dodelijk. Het gevolg is dat alleen de kankercellen worden aangepakt, terwijl er geen schade optreedt in normale lichaamscellen.

Effectiever dan chemotherapie met Taxol
In muizen bleek piperlongumine veel effectiever dan het veel gebruikte paclitaxel (taxol), dat uit taxusbomen wordt gewonnen. Zowel uitzaaiingen als goedaardige gezwellen moesten er aan geloven! Onderzoekers manen tot voorzichtigheid, maar dit natuurlijke middel zou wel eens de mensonterende chemotherapie bij veel snel uitzaaiende kankersoorten kunnen vervangen. Aan de andere kant: Nature is een algemeen-wetenschappelijk toptijdschrift dat alleen zeer hoogwaardig onderzoek publiceert. Er is alle reden voor dit onderzoek zeer serieus te nemen. Dit medicijn zou (als het in mensen vergelijkbaar effectief werkt als in muizen) wel eens een einde kunnen maken aan heel veel menselijk leed. Zonder patenten deze keer, want deze plant wordt al eeuwenlang gebruikt.

 

Bronnen:

https://www.nature.com/articles/nature10167

http://eindtijdnieuws.blogspot.com/

 

Note: Er is vandaag een enorme Datacenter storing geconstateerd, waardoor de website nog zeer traag kan reageren. Maar hij is ieder geval online nu! 

‘De Server van de website-host is hierdoor getroffen. Websites en mail zijn tijdelijk offline. Er wordt op dit moment door technici gewerkt aan een oplossing.’ 

Update 10-03-2021  12:13 uur 

‘Er is een grote brand geweest welke op dit moment onder controle is. Het herstellen van de verbindingen en server zal lange tijd in beslag nemen. 

We zetten nu back-ups terug naar een server in een ander datacenter. 

Doordat we een DNS wijziging moeten doorvoeren kan het tot 24 uur duren voordat alle domeinen en sites weer beschikbaar zijn.’

 

You may also like