Naaldvrije COVID-vaccinatiepleisters komen er spoedig aan, zeggen onderzoekers en makers

De proef op mensen met het naaldvrije vaccin tegen het Coronavirus begint in Australië in april, en zou de onvermijdelijke toekomst zijn. 

Een huidpleister en zijn applicator wordt nu al getest om te ‘vaccineren’ tegen Covid-19.

Wetenschappers uit Queensland, Australië, zeggen dat ze een naaldvrije manier hebben ontwikkeld, om het Covid-19 vaccin toe te dienen in wat een wereldprimeur zou kunnen zijn.

 

Queensland researchers to trial needle-free vaccine patches | Coronavirus | 9 News Australia

 

Het is ‘de sleutel om de genetische code in de cellen te krijgen’

Het doel is om ‘gewoon’ de DNA-code te nemen, en een speciaal naaldvrij apparaat te gebruiken, om onder mechanische kracht die genetische DNA-code in de cellen te dwingen.
In de VS wordt deze techniek reeds gebruikt, namelijk om de griepprik te geven!

De naaldvrije aanpak zou de toekomst kunnen zijn

Het is heel gemakkelijk om te geven en men voelt er niet veel van. Experts zeggen dat de pandemie heeft geleid tot een revolutie in het gebruik van op genen gebaseerde vaccins. En in de toekomst zullen ze mogelijk mix-and-match schema’s hebben, dus het kan heel goed zijn dat je wordt voorbereid met vaccin A, maar je krijgt dan een booster met vaccin B, enzovoorts.

Nog meer voordelen

De techniek kan helpen om kindertranen bij dokterspraktijken te redden en mensen te helpen met een fobie voor spuiten. Hierdoor zullen helaas meer mensen zich als proefkonijn laten gebruiken!

Daarnaast hebben deze huidpleisters geen koude keten vereisten. Ze kunnen zelfs de (schadelijke) werkzaamheid van het vaccin verhogen, beste mensen! De pleister kan tot wel een maand meegaan bij 25 graden Celsius.

Een nieuwe studie en test met muizen, gepubliceerd in het tijdschrift Science Advances, liet al veelbelovende resultaten zien.

Ruim 5.000 microscopisch kleine spikes

Het Australisch-Amerikaanse team gebruikte patches van één vierkante centimeter, die waren bezaaid met meer dan 5.000 microscopisch kleine spikes, “zo klein dat je ze niet echt kunt zien”, vertelde David Muller, een viroloog aan de Universiteit van Queensland.

Deze kleine tips of spikes zijn omhuld met een experimenteel vaccin, en de pleister wordt vastgeklikt met een applicator, die lijkt op een hockeypuck. “Het is net alsof je een goede tik op de huid krijgt”, zei Muller.

Muizen als proefkonijn

De onderzoekers gebruikten een zogenaamd ‘sub-unit’-vaccin dat de spikes reproduceert, die op het oppervlak van het Coronavirus stippelen. Muizen werden ofwel via de pleister gedurende twee minuten, of met een injectiespuit geïnjecteerd.

Het immuunsysteem van de muizen, die de pleister kregen, produceerden na twee doses hoge niveaus van neutraliserende antilichamen, ook in hun longen, van vitaal belang om Covid te stoppen, zegt men, en de pleisters presteerden beter dan spuiten.

Wat maakt naaldvrije vaccinatiepleisters effectiever?

Vaccins worden normaal gesproken in onze spieren geïnjecteerd. Ons spierweefsel bevat echter niet veel immuuncellen, die nodig zijn om op het medicijn te reageren, legt Muller uit. De kleine spikes veroorzaken een lokale huiddood, wat het lichaam waarschuwt voor een probleem, en vervolgens een grotere immuunrespons veroorzaakt.

Vanaf april 2022 staan ​​proeven op mensen gepland

De patch, welke werd gebruikt in de studie die vrijdag is gepubliceerd, is gemaakt door het Australische bedrijf Vaxxas, dat het meest gevorderd is met het onderzoek.

Twee andere Amerikaanse bedrijven doen ook mee: Micron Biomedical en Vaxess.
De laatste, opgericht in 2013 en gevestigd in Massachusetts, werkt aan een iets ander type pleister, met micronaalden die oplossen in de huid. Ze zeggen dat deze aanpak het voordeel heeft, dat er minder spikes per patch nodig zijn – slechts 121 – gemaakt van een eiwitpolymeer dat biocompatibel is.

Covid- en griepinjectie combinatie komt eraan!

“We werken aan een seizoensgebonden Covid- en griepcombinatieproduct, dat rechtstreeks naar de patiënten thuis wordt gestuurd… voor zelftoediening”, vertelde CEO Michael Schrader. Het Covid vaccin dat ze gebruiken, wordt geproduceerd door het bedrijf Medigen, dat al is goedgekeurd in Taiwan.

Vaxess heeft zojuist een fabriek geopend in de buurt van Boston, met financiering van de Amerikaanse National Institutes for Health (NIH). Ze willen voldoende pleisters produceren om 2.000 tot 3.000 mensen te vaccineren in klinische proeven, die volgende zomer van start gaan.

“Dit is de toekomst, naar mijn mening is het onvermijdelijk”, zei Schrader. “Ik denk dat je in de komende 10 jaar zult zien dat dit de manier waarop we vaccins over de hele wereld krijgen, drastisch zal veranderen!”

 

Wees aub op de hoogte van de schade die vaccins kunnen aanrichten! 

 

Bronnen:

https://medicalxpress.com/news/2021-10-needle-free-covid-vaccine.html

Australian biotech firm Vaxxas set for clinical trials of needle-free vaccine patches – ABC News

You may also like