Magnesium en Borax voor sterke tanden en botten | Enkele reviews

Magnesium, niet calcium, is de sleutel tot gezonde botten. Borax werkt samen met magnesium. Ervaringen na het gebruik van Borax.

Eindtijdnieuws.com
19 maart 2022

 

‘Ik zou willen wijzen op een ander belangrijk feit van een magnesiumtekort dat artsen niet begrijpen en gebruiken bij hun analyse van de ziekte van een patiënt:

* Calciumophoping in spierweefsel, waar geen calcium hoort te zitten

De man van mijn neef heeft dit. Ik raad hem aan om zelfgemaakt magnesiumwater te nemen, dat gedurende de dag en voor het slapengaan wordt ingenomen.

Magnesium heeft twintig jaar lang het leven van mijn moeder gered, nadat ze in ‘74, op 54-jarige leeftijd, drie keer in het ziekenhuis was opgenomen, vanwege een magnesiumtekort: tot twintig jaar later, in 1994, toen ze in het ziekenhuis werd onderzocht op zelfstandig wonen, en geen supplementen mocht meenemen naar haar kamer. Noch mocht ze haar eigen medicijnen toedienen, ook al was ze een RN (Registered Nurse) en ooit hoofdverpleegster. Ze stierf drie dagen later aan dezelfde hartstress, die ze 20 jaar eerder had geleden. De artsen zeiden dat het hartfalen was, maar de oorzaak was te wijten aan het verlies van magnesium!

* Een ander belangrijk mineraal dat we nodig hebben is boor (borium)

Ik weet zeker dat je bekend bent met Walter Last, ‘The Borax Conspiracy’.
Deze twee ingrediënten, begrijp ik uit mijn studies, – magnesium en Borax – kunnen de opbouw en ophoping van calcium opruimen uit delen van het lichaam, en uit de spieren, waar geen calcium zou moeten worden gevonden.

Ik presenteer mijn studies over Borax en magnesium aan mijn zwager, die calcium opbouwt in zijn lichaam, zijn spieren. Hij is ongeveer vijf jaar jonger dan ik; hij is 60. Sinds ik Borax nu tien jaar slik, – en ook mijn 16 jaar oude Corgi (hond) – hebben we allebei een betere gezondheid.

Bij een bezoek aan een tandarts in januari 2015 voor een wortelkanaalbehandeling, riep hij keer op keer uit: “Je hebt extreem sterke botten”. De wortelkanaalbehandeling faalde dertien maanden later, in februari 2016. En de pijn was weer hevig, dus begon ik met 1 theelepel Borax te nemen. Binnen een minuut of twintig was de pijn veel minder. Ik moest het vijf keer per dag nemen gedurende meer dan drie maanden, voordat de pijn volledig was gedoofd.
Het is zeven maanden later, en de tand doet nog steeds geen pijn. Ik vraag me af wat er zou zijn gebeurd als ik dat had gedaan, in plaats van in de eerste plaats voor de wortelkanaalbehandeling te gaan. Zou de tand zich hebben vernieuwd? Of zou het zijn opgeruimd en het tandwortelgebied natuurlijk zijn verkalkt? Zoiets had misschien een jaar geduurd om voor elkaar te krijgen.

Ik deed dit ook met mijn Corgi. En haar rotte, zwarte, pijnlijke tanden achter in haar bek deden haar geen pijn meer; ze kan weer op haar eten kauwen. Ze is bijna 17, en ik heb haar goede gezondheid te danken aan het BARF-dieet (Bones and Raw Foods) en Borax.’

Michael Heseltine

 

Note: Het is mij niet duidelijk of Michael maar liefst 5 afgestreken theelepels Borax per dag nam als mondspoeling, of 1 of 5 theelepels oraal innam verspreid over de hele dag, opgelost in water? Laten we aannemen dat hij het innam, aangezien ik een hond niet snel zie gorgelen. 🙂

 

Veel verschillen in de dosering van Borax

Op het internet zijn er best wel verschillen te vinden in de dosis Borax, wat verwarrend kan zijn.
Belangrijk is om altijd te beginnen met een lage dosering en goed naar je lichaam te luisteren:

1/8 tot 1/4 afgestreken theelepel, afhankelijk van uw gewicht.

Meng dit in 1 liter water (het liefst gezuiverd drinkwater), en drink dit verspreid over de hele dag.
Verhoog de dosis altijd geleidelijk.
Neem regelmatig een pauze van uw volledige dosis, of neem uw volledige dosis 4 of 5 dagen per week zo lang als nodig is, of ga bijvoorbeeld terug naar de lagere onderhoudsdosis gedurende 1 week per maand.

De FDA kan men niet vertrouwen

De maximale dosis volgens de FDA is 1/8 theelepel voor elke 45 kilo per dag. Ja, de FDA weet hiervan en ze hebben maximale dagelijkse aanbevelingen! Maar hoe zit het die FDA? Ze zijn hier om ons te beschermen, toch? Zij zijn de regelgevende instantie. Ze beschermen ons tegen gevaarlijke chemicaliën in het voedsel, in water, in medicijnen, toch? Vergeet het maar!

 

Dosering van Magnesium, één van de belangrijkste mineralen

Wanneer u Borax consumeert, lijkt het synergetisch te werken met magnesium, dus houd uw magnesiuminname op peil, terwijl u Borax gebruikt. En dat is voor magnesium minimaal 200 mg tot maximaal 800 mg per dag.

Bij te weinig magnesium in het lichaam is het allereerst belangrijk het eetpatroon te verbeteren en meer magnesiumrijke voedingsmiddelen te consumeren. In het algemeen kan bij het innemen van magnesium een onderhoudsdosering van 200 tot 400 mg per dag worden aangehouden. Hogere, therapeutische doseringen van 400 tot 800 mg per dag zijn mogelijk, mits de gebruikte magnesiumverbinding een (maagdarm)klachten veroorzaakt, en er geen risicofactoren voor hypermagnesiëmie zijn.

Organische magnesiumverbindingen, zoals aminozuurchelaten (magnesiumbisglycinaat), gluconaten en citraten worden beter opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen (oxides, carbonaten). Organisch gebonden magnesiumbisglycinaat wordt onveranderd door het darmslijmvlies opgenomen; dan pas wordt het magnesium afgesplitst. Hierdoor vindt opname sneller plaats en wordt deze niet belemmerd door een gebrek aan maagzuur, of de aanwezigheid van andere mineralen, zoals calcium.

Net als in andere geïndustrialiseerde landen bevat de voeding van veel Nederlanders minder magnesium dan is aanbevolen (2015)!

 

Enkele ervaringen met Borax

Heb je ook gemerkt dat Borax iets doet voor je gezondheid, laat het ons gerust weten en of we het hier mogen publiceren als een update. 

‘Ik was bang om het te gebruiken, maar kon mijn duimen niet buigen. Wat Borax, gemengd met water, in gaas en om een ​​duim gewikkeld… Volgende dag, pijn verdwenen en duim rechtgetrokken.
Ik begon het in te nemen. Het werkt. Je moet er alleen voor zorgen dat het Borax is en geen Borax vervanger.’ 

‘Elke dag een snufje Borax in je koffie of thee… helpt bij mijn pijnlijke heup en schimmel en mijn zicht. Wees gewaarschuwd, het ontgift, dus je kunt die detox griepachtige symptomen krijgen. Als je dat hebt, stop dan gewoon een paar dagen, totdat de symptomen minder worden. Start daarna opnieuw op.’ 

‘Epsom- en Borax-baden zorgen ervoor dat de pijn weggaat. Ik doe het al een jaar of zo; kan nu niet meer zonder!!’ 

‘Ik heb Borax al een aantal jaren inwendig gebruikt, hetzelfde met waterstofperoxide van voedingskwaliteit, en ook jodium… goedkope medicijnen. Geen wonder dat de meeste artsen dit spul niet aanbevelen. Ook als je naar de meeste boorsupplementen kijkt, staat het direct op de verpakking… boor (als natriumtetraboraat), d.w.z. 1 zoution en 4 boorionen… vrij veilig in kleine hoeveelheden… exact hetzelfde dat wordt vermeld als het enige ingrediënt in Borax.’ 

‘Borax is een oude remedie tegen artritispijn. Men likte de bovenkant van de vinger, doopte die in Borax, en likte het af wanneer gewrichten pijn deden. Het is ook uitstekend geschikt als gezichtsscrub en om het haar uit te spoelen.’ 

‘Ik heb nul komma nul niks gemerkt; moet wel vaker plassen.
Na een weekje: ik besef ineens nu, dat ik niet moe was. Ik heb vanmorgen al mijn ramen op de galerijkant gezeemd, inclusief al het glaswerk van de balkonhekken en plateau onder mij, plus ook nog eens de binnenkant van het trappenhuis… plus de tegels en al het houtwerk. Alles op 1 ochtend!!! Daarna nog gestofzuigd en afgewassen. Lieve help, normaal moet ik de ramen in 3 gedeelten doen. En de rest ook nog apart. Ik heb niet eens hoeven rusten.
En ik merk verandering in mijn haar, net of het voller wordt. Ook heb ik het idee dat ik meer oogvocht heb gekregen. Mamma mia, al meer voordelen dan ik dacht.
Ik heb ook 1 dag 2 liter met dat spul gedronken en ik voelde me geweldig. Op mijn ogen heeft het zoveel effect, maar ik word er totaal niet meer slaperig van.
Ik voel gewoon het gif uit mijn lichaam gaan. Ik merk ook met mijn Ventolin dat ik een dosis minder nodig heb, hoe dat kan weet ik niet… ook effect op de longen, denk ik.’ 

‘De eerste dag: ik merkte even wat in mijn hoofd, alsof er iets bezig was in mijn hoofd, hihi, en een tijdje een heel zwaar hoofd en lichte hoofdpijn, en ik wilde eigenlijk mijn ogen dichtdoen en gaan slapen, zo moe. Maar dat ging allemaal ook weer snel weg, dus kon ik mijn werk netjes afmaken, phew
Dat is van het detoxen. Ik neem maar 1/8 theelepel, en voel nu al dat ik helderder ben in mijn hoofd, minder vervelend moe…
Ik had minder opvliegers in bed bij het inslapen, dus dat is een goed teken dat er iets aan het veranderen is in de hormoonhuishouding. Dromen zijn wel levendiger geworden.
Meest frappante: ik had voor het eerst in jaren weer gezond, minder droog traanvocht (slaap) in mijn ooghoeken na het wakker worden. Dit is ongelooflijk; ik had gisteren aan de binnenkant van mijn oogleden iets prikkends, iets licht ontstoken de hele dag. Ik was bijna van plan om boorwater te gaan gebruiken, wat ik nooit doe, maar wel in huis heb. Vanochtend voel ik nog iets zitten maar niet irritant meer, en later was het weg, halleluja!’

 

Bronnen:

https://www.easy-immune-health.com/magnesium-and-Borax-for-strong-teeth-and-bones.html

https://m.orthokennis.nl/artikelen/magnesium-een-van-de-meest-belangrijke-mineralen

You may also like