Kinderen geboren tijdens COVID-19 pandemie hebben aanzienlijk lagere IQ’s

Studie onthult: Baby’s geboren tijdens de Coronapandemie hebben dramatisch lagere IQ’s. Wanneer we een vermindering van 20% zien, is dat een wake up call.

Een Amerikaans onderzoek wijst uit dat kinderen, die tijdens de lockdown zijn geboren, een opvallend lager IQ hebben! De kinderen scoren slechter met verbale, motorieke en cognitieve vaardigheden.

De onderzoeker wijdt de terugval aan de pandemie en de lockdowns die werden uitgeroepen. Door een toename van stress bij de ouders, en het afnemen van contact met de buitenwereld, zouden de hersenen van de kinderen minder gestimuleerd worden.

IQ: slechts een gemiddelde van 79 punten

In het decennium, dat vooraf ging aan de pandemie haalden kinderen bij testen, die ontworpen zijn voor personen tussen de drie maanden en drie jaar oud, gemiddeld een score van circa 100. Maar kinderen, die tijdens de pandemie zijn geboren, bleven steken op gemiddeld 78 punten. Onderzoeker kindergeneeskunde Sean Deoni van de Brown University in de Amerikaanse staat Rhode Island constateert, dat het verschil ongekend groot is! Zijn onderzoek is overigens nog niet door andere wetenschappers geëvalueerd.

IQ-daling elders mogelijk nog sterker!

Het sluiten van opvangvoorzieningen, scholen, speeltuinen en de oplopende stress bij ouders zijn volgens de onderzoeker mogelijke verklaringen. Hoe lager het inkomen van de ouders, hoe sterker het effect. Daar moet bij aangetekend worden, dat de inwoners van het onderzochte gebied het materieel gezien beter hebben in vergelijking met andere staten en achtergestelde bevolkingsgroepen. Gevreesd wordt dat het nadelige effect elders daarom nog sterker kan zijn! Er werd gekeken naar de uitkomsten bij 672 kinderen. 188 van hen zijn geboren na juli 2020, 176 tussen januari 2019 en maart 2020, en 308 vóór januari 2019.

 

“Het is geenszins subtiel,” zei Deoni. “Je ziet dat soort dingen meestal niet, buiten grote cognitieve stoornissen.”

De eerste jaren van het leven van een kind zijn cruciaal voor hun cognitieve ontwikkeling!
Of deze lagere cognitieve scores een langetermijneffect zullen hebben, is onduidelijk. In de eerste paar jaar van het leven worden de fundamenten voor cognitie gelegd, net zoals het bouwen van een huis – het is gemakkelijker om kamers toe te voegen of te bloeien als je de fundering bouwt, zei Deoni.

“Het vermogen om koers te corrigeren, wordt kleiner naarmate het kind ouder wordt.”

 

Sir Terence Stephenson, een Nuffield-professor kindergezondheid aan het University College London, zei dat het onderzoek interessant was, aangezien er veel is geschreven over de impact op het onderwijs van schoolgaande kinderen, maar er is nog niet veel bekend over zuigelingen.

 

IQ’S DOWN 20% DURING COVID. FROM WHAT I CAN TELL… THEY WERE GOING DOWN BEFORE COVID

Of bekijk de video hier.

 

Paraatheid voor een pandemie met hoge impact op de luchtwegen

Deborah Tavares over zuurstofafname:
‘We hebben het hier over een afname van zuurstof! We horen nu op het nieuws dat kooldioxide zal worden verminderd. Nu hebben we juist kooldioxide nodig! De planten zetten dat om in zuurstof. Ik heb daarover gesproken in een CIA-memorandum uit 1969, en heb hierover een aantal discussies gevoerd. Eén van de aspecten daarvan is het verminderen van de zuurstoftoevoer.

Dus ik ga het document nu benoemen. Dit leidt precies tot waar we het hier over hebben, want je kunt het zien op de cover van dit John Hopkins’ Bloomberg School of Public Health-document, namelijk nanovezels! Dit is gedateerd september 2019, en je kunt dit zelf opzoeken. Nogmaals, John Hopkins Center for Health Security, en dit is de titel: Preparedness for a High-Impact Respiratory Pathogen Pandemic. Dit zijn cover-ups, dit zijn cover-up verhalen voor wat ons allemaal wordt aangedaan, om een ​​singulariteit te creëren en om een ​​nieuwe ras (hybride) te creëren!’ 

Preparedness for a High-Impact Respiratory Pathogen Pandemic 

 

Bron:

https://nypost.com/2021/08/13/babies-born-during-covid-19-pandemic-have-lower-iqs-study-says/

You may also like