Kan zwarte koffie uw risico op de ziekte van Alzheimer verminderen?

En zijn er nog meer voordelen voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid van het dagelijks drinken van koffie zonder melk, suiker, of zoetstoffen?

Eindtijdnieuws.com
22 december 2022

 

Een rapport onthulde, dat koffie mogelijk het risico op het ontwikkelen van neurodegeneratieve aandoeningen kan verminderen. Deze resultaten ondersteunen eerdere studies, die vonden dat koffie het neurologische systeem beschermt, cognitieve achteruitgang vermindert, en de insulinegevoeligheid verbetert.

Het aantal gevallen van de ziekte van Alzheimer neemt toe

Het wordt ook wel diabetes type 3 genoemd, omdat het effect van de ontregeling van insuline in de hersenen veranderingen teweeg kan brengen, die ook bij de ziekte van Alzheimer worden gezien.

Andere mogelijke voordelen van koffie zijn een verminderd risico op vroegtijdig overlijden, en op het krijgen van bepaalde vormen van kanker en diabetes type 2. Bovendien kan het sportprestaties verbeteren.

Koffiegewassen, net als de meeste voedingsmiddelen vandaag de dag, worden besproeid met pesticiden, dus biologische koffie is en blijft de beste keuze. Overweeg het thuis te malen en zonder suiker te drinken, want koffie heeft voordelen voor de gezondheid!

 

Geniet van de neuroprotectieve effecten van cafeïne

Koffiedrinkers zijn bekend met de kortstondige stimulerende effecten op het zenuwstelsel. Het kan je alerter maken. Vermijd echter grote hoeveelheden.

Onderzoekers hebben ontdekt dat cafeïne, en het drinken van koffie een beschermend effect kunnen hebben op het zenuwstelsel. Het verlaagt het risico op Alzheimer en dementie, en vermindert de cognitieve achteruitgang.

Er zijn ook aanwijzingen dat de cafeïne in koffie de insulinegevoeligheid zou kunnen verhogen.

Onderzoekers hebben ook het effect van koffie op multiple sclerose, een andere neurodegeneratieve aandoening, bestudeerd. Zij stelden vast, ‘dat gematigde koffie- en cafeïne-inname niet als een gezondheidsrisico moet worden beschouwd’. Terzijde merkten zij ook op, dat het consumeren van grote hoeveelheden koffie en cafeïne, tot ‘ongeveer zes koppen koffie per dag’, kan helpen ‘het risico van sommige ziekten aanzienlijk te verminderen’. Hoewel ze niet specificeren welke ziekten dat zijn, aldus Mercola, waarschuwen zij, dat een negatief neveneffect van de consumptie van grote hoeveelheden koffie kan leiden tot een verslaving, die moeilijk te stoppen is.

 

Alzheimer neemt dus toe 

En het zal blijven stijgen!
Momenteel schat de Alzheimervereniging, dat 55 miljoen mensen van 65 jaar en ouder de ziekte van Alzheimer hebben. Leugen: ‘de ziekte van Alzheimer blijft ongeneeslijk en is één van de meest urgente en tragische volksgezondheidsproblemen, die een zware sociale en economische tol eist van gezinnen en gemeenschappen. Waarheid: ‘de ziekte van Alzheimer is in de beginfase nog terug te draaien.

 

De ziekte van Alzheimer beschreven als type 3 diabetes

Zoals u zich kunt voorstellen, verhoogt te veel eten van granen en suiker uw risico op type 2 diabetes. We leren nu, dat het waarschijnlijk ook uw risico op type 3 verhoogt. Onderzoek toont aan, dat mensen met type 2 60% meer kans hebben op dementie!

Uit een andere studie bleek dat ‘hogere glucosewaarden een risicofactor voor dementie kunnen zijn, zelfs bij personen zonder diabetes’. Aan de andere kant hebben onderzoekers vastgesteld, dat een vetrijk en eiwitrijk dieet het risico op dementie kan verlagen.

 

U hebt meer redenen om koffie te drinken

Als u koffie heeft gemeden, omdat u hoorde dat het slecht is of uitdrogend werkt, zult u blij zijn te horen dat dit slechts een gerucht was (lees: leugen)! Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk hebben geconcludeerd, dat meerdere koppen koffie per dag niet leiden tot uitdroging.

Andere voordelen van het drinken van koffie zijn:

*Vermindert uw risico om vroegtijdig sterven.

*Mogelijke vermindering van het risico op huidkanker.

*Verbetert uw fysieke en sportprestaties aanzienlijk.

*Stimuleert bruin vet.

*Vermindert uw risico op diabetes type 2.

*Vermindert uw risico op de ziekte van Parkinson.

*Verlaagt uw risico op diverse soorten kanker, waaronder darmkanker.

*Helpt bij gewichtsverlies; versnelt uw metabolisme.

*Verbetert de cardiovasculaire gezondheid.

*Verbetert uw energieniveau.

*Goed voor de lever.

*Helpt bij het bestrijden van depressie.

*Ontgift uw lichaam.

*Enorm rijk aan antioxidanten.

*Goed voor de huid.
*Vermindert uw risico op jicht.

 

De gezondste koffie is zwart en biologisch

Ja, sommige onderzoekers hebben ook gesuggereerd, dat het toevoegen van zuivelproducten de opname door het lichaam van de heilzame chlorogeenzuren uit koffie kan verstoren. Het is ook het beste om geen suiker te gebruiken, omdat dit de insulinespiegel verhoogt en bijdraagt tot insulineresistentie.

Wanneer u een druppelkoffiezetapparaat gebruikt, kies dan voor ongebleekte filters. Helderwitte filters zijn vaak chloor gebleekt, en de hitte van de koffie kan chloor uit het filter logen tijdens het zetten.

 

Beste tijd om zwarte koffie te drinken

Eerste ding in de ochtend?

De meerderheid van de mensen drinkt ’s ochtends als eerste koffie, maar dat wordt niet beschouwd als de beste tijd. Het drinken van een kopje zwarte koffie, direct nadat u wakker wordt, kan de aanmaak van het stresshormoon cortisol verstoren. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het verbeteren van uw alertheid en focus, en is op zijn hoogtepunt 30-45 minuten nadat u bent opgestaan, waarna het geleidelijk afneemt. Koffie drinken, terwijl de cortisolspiegels op hun hoogtepunt zijn, kan de hormoonspiegels verder verhogen. Deze verhoogde niveaus gedurende lange perioden kunnen uw immuunsysteem aantasten en gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt men.

Dus de beste tijd om ’s ochtends zwarte koffie te drinken is ongeveer 1-1,5 uur nadat je wakker bent geworden.

30-45 minuten voor een training

Neem 30-45 minuten voor een training een kopje koffie, want het duurt zo lang voordat het cafeïnegehalte in het lichaam zijn hoogtepunt bereikt. Dat blijkt ook uit onderzoek.

Vermijd ’s avonds

Cafeïne kan de interne klok van het lichaam verstoren, dus probeer na 17.00-18.00 uur geen zwarte koffie te drinken, omdat dit uw slaap kan verstoren.

 

Hoeveel kopjes zwarte koffie per dag?

Want teveel van wat dan ook kan schadelijk zijn voor onze mentale en fysieke gezondheid. Hetzelfde geldt ook voor koffie.

De meeste gezondheidsexperts beschouwen een dagelijkse inname van 300-400 mg cafeïne als veilig. Dat komt neer op drie tot vier kopjes koffie van 237 ml per dag. Maar dat hangt ook af van hoe sterk u het brouwt, en van uw lichaamsgewicht! Luister dus nauw naar uw lichaam. Wanneer u zich beter voelt bij bijvoorbeeld 1 of 2 kopjes koffie in de ochtend en/of vroege middag, ga dan niet meer drinken.

Overmatige consumptie van cafeïne kan leiden tot slapeloosheid, angst, misselijkheid, gastro-intestinale problemen, migraine, verslaving, ontwenningsverschijnselen, enzovoort.

Het komt erop neer, dat koffie een gezonde toevoeging aan uw dieet kan zijn, maar u hoeft het niet te gaan drinken, als u dat nog niet doet. Uiteraard zijn er vele andere natuurlijke opties, om hetzelfde resultaat te behalen, naast gezond eten en drinken en leven.

Als u zwanger bent, doet u er verstandig aan cafeïne uit koffie en andere bronnen te vermijden, omdat is aangetoond, dat het uw kansen op verlenging van uw zwangerschap, en op een baby met een laag geboortegewicht, verhoogt.

 

Bronnen:

Freemason Dr. Mercola: Can Coffee Reduce Your Risk of Alzheimer’s Disease?

10 Magical Health Benefits of Black Coffee

You may also like