Hennep eiwitpoeder, een superfood met veel voordelen voor je gezondheid

In tegenstelling tot eiwitten van veel andere planten, is hennep een complete bron van aminozuren en daarmee het gezondste eiwit dat er bestaat.

Biologische hennep eiwit verhoogt de energie en vetverbranding, en is een gezonde vleesvervanger.
Daarnaast voeden hennepzaden het lichaam met vezels, vitaminen en mineralen.

Hennepzaad bevat ongeveer 45% olie, 35% eiwit en 10% koolhydraten

Zoals je misschien weet bestaan eiwitten uit aminozuren. Hennep eiwit nu bevat 20 van de 22 bestaande aminozuren! Dit eiwit poeder bevat meer mineralen, vitaminen en antioxidanten en kent meer gezondheidsvoordelen dan dierlijke eiwitten.

Eiwitrijk en uniek aminozuurprofiel

Hennep eiwit heeft een uniek aminozurenprofiel. Geen andere plantaardige bron van eiwitten bevat net zoveel aminozuren als hennep. Alle 9 van de essentiële aminozuren zijn aanwezig in hennep eiwitpoeder. Daarmee is hennep één van de beste bronnen van plantaardige eiwitten uit de natuur.
Hennep proteïne of hennep eiwit heeft, naast een berg aan proteïne, talloze extra gezondheidsvoordelen.

 

Gezondheidsvoordelen van hennep eiwit

Van hennep eiwit wordt erkend dat het een uitstekende voedingswaarde heeft bij het bevorderen van groei, het vervangen van het verlies van essentiële voedingsstoffen, het leveren van energie, en het helpen bij de efficiënte werking van voedings- en andere stofwisselingsprocessen.

1  Hennep eiwit ondersteunt een gezond immuunsysteem

Hennepzaden bevatten edestine en albumine, bolvormige eiwitten die essentieel zijn voor het ondersteunen van een gezond immuunsysteem! Enzymen, antilichamen, hormonen en fibrinogeen zijn allemaal gemaakt van bolvormige eiwitten. Daarnaast zijn edestine en albumine ook onderdeel van de vloeistof in een deel van het plasma van het bloed.

2  Hennep eiwit ondersteunt een gezond bewegingsapparaat

Hennep bevat magnesium, ijzer, calcium en kalium. Hennep eiwit bevat ook threonine, een essentieel aminozuur dat helpt de bindweefsels en spieren door het hele lichaam, – inclusief het hart – sterk en elastisch te houden. Hennep eiwit bouwt spiermassa op. Hennep wordt beschouwd als een van de superfoods die de natuur rijk is! Hennep eiwit biedt niet alleen een volledig profiel aan aminozuren, het bevat ook alle aminozuren voor opbouw van spiermassa, zoals BCAA (vertakte keten aminozuren). BCAA verhoogt de snelheid van synthese van spiereiwit. Tegelijkertijd voorkomt het het verlies aan spierweefsel. Daarnaast bevat hennep ook globuline, albumine en edestine. Dat zijn enkele van de meest voorkomende eiwitten in het menselijk lichaam. BCAA’s ondersteunen ook het vermogen van het lichaam om te herstellen na training.
Hennep eiwit repareert de spieren. Hennepzaad producten hebben een eiwitkwaliteit, die gelijk aan, of zelfs beter is dan bepaalde granen en noten! Als het aankomt op het herstellen van spierweefsel gaan bodybuilders en atleten voor eiwitpoeders. Uiteindelijk is eiwit de sleutel tot gezonde spiergroei, nietwaar?
Hennep helpt ook bij de opbouw van sterke botten, en kan de wondgenezing of het herstel van een blessure versnellen.

3  Hennep eiwit verlaagt het risico op osteoporose (botontkalking)

Osteoporose is een verlammende aandoening, die wordt gekenmerkt door een afname van de botsterkte. Meer dan 75 miljoen mensen leiden aan osteoporose in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Veel mensen ontdekken pas na jaren dat ze deze aandoening hebben ontwikkeld, vaak pas op het moment dat ze een bot breken of kneuzen.
Er is een groot aantal factoren, dat het begin van osteoporose kan beïnvloeden. Onderzoek wijst er echter op dat mensen met een gebrek aan essentiële aminozuren (in het bijzonder GLA en EPA) een grotere kans hebben op botverlies dan mensen met normale niveaus.
Nogmaals, hennep eiwit zit boordevol met deze essentiële vetzuren! Een studie onder vrouwen van boven de 65, die GLA en EPA innamen gedurende een periode van drie jaar, hadden minder botverlies dan zij die het placebo innamen. Bij veel vrouwen trad zelfs een toename in botdichtheid op.

4  Hennep eiwit ondersteunt de gezondheid van de hersenen

Hennep bevat fenylalanine, een essentieel aminozuur dat het lichaam kan omzetten in tyrosine. Tyrosine wordt dan vervolgens gebruikt, om de neurotransmitter dopamine in de hersenen aan te maken. Dopamine is een chemische boodschapper in de hersenen, die een belangrijke rol speelt bij slaap en geheugen, evenals bij de stofwisseling en het emotioneel welzijn, en noradrenaline of noradrenaline, een verbinding die een rol speelt bij de regulatie van het sympathische zenuwstelsel.

5  Hennep eiwit helpt in strijd tegen hartziekten

Hennep eiwit bevat grote hoeveelheden van het aminozuur arginine, dat wordt gebruikt voor de productie van stikstofmonoxide. Stikstofmonoxide is een gasvormige stof in het lichaam, die ervoor zorgt dat de bloedvaten van het lichaam zich verwijden. Dit leidt op zijn beurt tot een lagere bloeddruk, waardoor het risico op hartziekten afneemt.
Hennepzaad zit vol met gezonde vetten, die ons lichaam zelf niet aanmaakt. Tot slot zorgen essentiële vetzuren in hennep voor verlaagde hoeveelheden van ongezonde vetten. Tevens verminderen ze de opbouw van plaque in de slagaders.

6  Hennep eiwit helpt bij een gezonde spijsvertering en ondersteunt detoxen

Hennepzaden bevatten de aminozuren cysteïne en methionine, die de lever stimuleren om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen!
Hennep heeft ook de perfecte verhouding van omega vetzuren, die helpen de pH-balans van het lichaam te behouden. De essentiële vetzuren helpen om zuurstof vast te houden in de celmembranen, die een barrière, een schild vormen tegen toxines.
Hennep heeft oplosbare en onoplosbare vezels, die beide helpen om de dikke darm en het darmkanaal te reinigen, en gifstoffen en andere schadelijke stoffen te verwijderen.
De hoge vezelconcentratie van hennep kan constipatie verminderen, de darmen beschermen, en het risico op het ontwikkelen van diarree of aambeien verlagen.

7  Hennep eiwit ondersteunt een gezonde huid, haar en nagels

Methionine, een zwavelhoudend aminozuur in hennep eiwit, verbetert de teint en elasticiteit van de huid, bevordert gezond haar en versterkt de nagels. Dit aminozuur beschermt de cellen tegen vervuilende stoffen, vergemakkelijkt het ontgiftingsproces, vertraagt het verouderingsproces, en helpt bij de opname van andere voedingsstoffen.
Hennep zit ook boordevol omega 3-, omega 6- en omega 9-vetzuren, die een gezonde haargroei bevorderen! Daarnaast voegen omega 3-vetzuren glans en kleur toe aan het haar.

8  Hennep eiwit is goed voor de hoofdhuid

Heb je last van een droge, jeukerige of geïrriteerde hoofdhuid? Hennep eiwit verzorgt de hoofdhuid op natuurlijke wijze. Omdat hennepzaden zowel vitamine E als een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat, is hennep geweldig voor het verzorgen van de hoofdhuid.

9  Hennep eiwit ondersteunt een gezond slaappatroon

Hennep is een geweldige bron van magnesium, dat fungeert als een hulpmolecuul in meer dan 600 biochemische reacties in het lichaam, waaronder spierbewegingen – samentrekking en ontspanning – die het lichaam voorbereiden op rust en verjonging.

10  Hennep eiwit verbetert de gemoedsgesteldheid

Tryptofaan, een essentieel aminozuur in hennep eiwit, produceert niacine (vitamine B3), dat essentieel is bij het aanmaken van de neurotransmitter serotonine in de hersenen, een natuurlijke stemmingsstabilisator.

11  Hennep eiwit ondersteunt verstandig gewichtsbeheer

Als eiwitrijke bron voorkomt hennep proteïnepoeder een eiwittekort. Het ondersteunen van gezonde eiwitniveaus kan de vetverbranding stimuleren.
Hennep vermindert het hongergevoel. Weerstand bieden aan de drang om er even op uit te gaan voor een avondsnack kan soms erg lastig zijn. Hennep geeft een vol gevoel voor een lange tijd.
Daarnaast hebben vezels laten zien, dat het het gevoel van honger niet alleen vermindert, maar ook helpt bij gewichtsverlies. Aan de hoge concentraties vezels in de hennepplant worden ook eigenschappen toegeschreven als het voorkomen van chronische ziekten, zoals diabetes, hartziekten en zelfs kanker.

12  Hennep eiwit ondersteunt een gezond energieniveau

Hennep eiwit bevat valine, leucine en isoleucine – drie vertakte aminozuren die de energie verhogen, het uithoudingsvermogen vergroten, en helpen bij het herstel en de reparatie van spierweefsel. Hennep bevat ook alle essentiële vetzuren; bij inname produceren deze vetzuren twee keer zoveel energie als koolhydraten!
Voel je je slaperig? Hennep kan de vermoeidheid wegnemen.
Daarnaast hebben eiwitten meer tijd nodig om te worden afgebroken in het lichaam. Hierdoor wordt energie langzamer vrijgegeven. Hennep zorgt dus niet alleen voor een hoger energieniveau, maar het houdt je energie ook op peil gedurende de dag.

13  Hennep eiwit vermindert ontsteking

Wist je dat hennep een ideale verhouding van vetzuren en andere voedingsstoffen heeft om ontstekingen te verminderen? Deze ontdekking werd gepubliceerd in het Journal of Arthritis and Rheumatism. Daarmee lieten onderzoekers zien, dat het innemen van GLA-eitwit (gamma-linoleenzuur) in hennep de klachten van artritis deed afnemen met 20%. GLA beperkt chronische ontsteking, door het lichaam te helpen ontstekingsbevorderende stoffen te bestrijden. 

14  Hennep eiwit verbetert de stofwisseling

Conventionele eiwitpoeders, zoals wei, zitten vol met dierlijke producten, zoals lactose. Hoewel veel eitwitproducenten beweren dat hun producten minimale hoeveelheden lactose bevatten, kan zelfs een kleine hoeveelheid leiden tot een kettingreactie, in het bijzonder bij mensen met een lactose-intolerantie. Daarom kunnen sommige mensen een opgeblazen gevoel, winderigheid, of andere interne ongemakken krijgen van de consumptie van lactose.
Hennepzaden, daarentegen, helpen de stofwisseling.

15  Hennep eiwit helpt bij eczeem

Wist je dat hennep ongelooflijk effectief is tegen droogheid en irritatie bij eczeem? De met essentiële vetzuren volgepropte hennep eiwitten functioneren als een interne bevochtiger. Om die reden helpt hennep eiwit tegen een droge en gebarsten huid en het verminderen van irritatie.
Een in Finland uitgevoerde studie, gepubliceerd in het Journal of Dermatological Treatment, vond opvallend verminderde droogte en irritatie bij eczeempatiënten gedurende een periode van 20 weken. 

 

Door het lichaam goed opneembaar

Hennep eiwitten zijn beter te verteren dan eiwitten uit andere plantaardige bronnen, zoals noten, granen en peulvruchten.

Gebruik

Hennep proteïne is eenvoudig aan drankjes, smoothies, shakes, ontbijt of andere maaltijden, kwark en yoghurt toe te voegen!
Naast hennep eiwit, is er ook hennep olie, hennepmeel en hennepzaad, gepeld of ongepeld.
Je kunt hennepzaad natuurlijk ook gewoon rauw eten! En wil je de nootachtige smaak meer naar voren laten komen, dan kun je het hennepzaad kort roosteren in een pan.

33,2 gram eiwitten per 100 gram is veel voor voedingsmiddelen
Aanbevolen wordt om niet meer dan 4 eetlepels hennepzaad per dag te eten.
Tijdens het productieproces van het malen, pellen en zeven wordt ervoor gezorgd, dat de hennep eiwitten overblijven en er een gezond eiwitpoeder ontstaat. Let echter altijd op de kwaliteit van een product.

Het is waargenomen dat het mensen helpt met onder andere:

*ADHD
*Pijn op de borst
*Diabetes
*Hartziekten
*Huidallergieën
*Obesitas

Of je nu je inname van gezonde eiwitten en vetten wilt verhogen, of gewoon op zoek bent naar iets natuurlijks voor huid, haar en nagels, overweeg hennep eiwit, omdat het de potentie heeft om je gezond, fris en stralend te houden, samen met een gezonde levenswijze.

 

Bron:

https://hempscience.news/2022-02-08-organic-hemp-protein-high-point-of-health.html

You may also like