‘Er is geen digitaal zonder chips’: nieuwe Europese Chipwet aangekondigd!

Klaus Schwab, oprichter en voorzitter van het World Economic Forum: ‘Europese Chipwet is belangrijke stap richting het fysieke brein voor digitalisering’.

* De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft een nieuwe Europese chipwet aangekondigd.

* “We moeten Europa’s spel op de ontwikkeling, productie en gebruik van deze belangrijke technologie radicaal verhogen!” vertelde ze aan de Davos Agenda.

* De nieuwe wet zal vooruitgang mogelijk maken in 5 belangrijke actiegebieden.

 

De EU zal begin volgende maand voorstellen bekendmaken voor deze nieuwe wet, die de productie van chips op eigen bodem moet stimuleren, kondigde de EU-baas aan in een online speech voor de virtuele editie van het World Economic Forum (WEF).

 

Gebruik van chips radicaal verhogen!

De wet, die begin februari zal worden voorgesteld, heeft tot doel de productie van microchips over het hele continent te verhogen. Dit, als reactie op de stijgende vraag en om de afhankelijkheid van leveranciers van buiten Europa te verminderen.

“De Europese behoefte aan chips zal het komende decennium verdubbelen”, legt von der Leyen uit. “Daarom moeten we het Europese spel op de ontwikkeling, productie en het gebruik van deze belangrijke technologie radicaal verhogen.”

Europa wil de microchips zelf gaan produceren

Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor België.
Von der Leyen wil met de EU een grotere rol opeisen in de wereldwijde productie van chips. De wetgeving, die dit alles mogelijk moet maken, heet de European Chips Act, oftewel de Europese Chipwet.
Tussendoor sprak de voorzitter van de Europese Commissie met Klaus Schwab, de grote man achter het World Economic Forum. Hij was vooral geïnteresseerd in de chipwet, ‘omdat dit een belangrijke stap is in de richting van het creëren van het fysieke brein voor digitalisering’.

Grondige digitale transformatie

Volgens de krant De Tijd gaat het Leuvense onderzoekscentrum Imec een sleutelrol spelen in de Europese chipstrategie. Want die Europese soevereiniteit wordt nu cruciaal in de Tech sector. Europa heeft al een plan om tegen 2030, of wellicht veel eerder, een grondige digitale transformatie door te voeren met investeringen in 5G-glasvezel! En nu kondigt von der Leyen ook een Europese chipwet aan, met het oog op een eigen productieketen van halfgeleiders. Die moet de afhankelijkheid van buitenlandse leveranciers verminderen en een antwoord bieden op de wereldwijde tekorten aan chips. Von der leyen wil ‘onderzoeks-, design- en testcapaciteit van wereldklasse samenbrengen’, met het doel een ‘state of the art Europees ecosysteem – inclusief de productie van chips – op te richten’.

Imec maakt prototypes van de kleinste chips, 2 nanometer of zelfs kleiner

Europees commissaris voor Industrie, Thierry Breton, wil steun verlenen voor de ontwikkeling van Europese fabrieken of ‘mega fabs’ voor de productie van die kleine en energie-efficiënte halfgeleiders… microchips.

 

Microchip in het hoofd of onder de huid 

Reeds in 2016 kondigde Klaus Schwab in een interview met de Franstalige publieke omroep van Zwitserland aan, dat ‘draagbare technologie’ zal worden geïmplanteerd in ons brein of onder de huid.

Klaus Schwab (2016):

“Binnen 10 jaar wordt er een chip onder de huid of in de hersenen geïmplanteerd”.

Dat is vóór het eind van 2026, lieve mensen.
Verder zei Schwab: “Als oplossing om te voorkomen dat u uw gezondheidspas verliest of dat deze wordt gestolen: de onderhuidse chip…”

 

Bron:

https://www.silicon.co.uk/workspace/components/eu-chief-confirms-chip-law-proposal-for-early-february-437775

You may also like