De wereldwijde ‘energiecrisis’ gaat ‘het tekort aan alles’ naar een geheel nieuw niveau brengen

De Great Reset 2021 in volle gang: voedseltekorten, voedselcrisis, economische ineenstorting en energietekorten… op weg naar de NWO, ‘Build Back Better’ & de ‘Green Deal’.

Hebben we hier te maken met een energiecrisis of met een waarheidscrisis?

Wat zei Biden u ook alweer?

‘We gaan een donkere winter in.’

Dit gaat een zware winter worden…

Bovenop al het andere waarmee we worden geconfronteerd, is er wereldwijd een zeer alarmerende energiecrisis aan het groeien. De voorraden aardgas en kolen worden met de dag krapper, aldus de MSM, en dit heeft een dramatische invloed op de productie van grote exporteurs, zoals China. Dat betekent dat er de komende maanden minder spullen naar ons toe zullen komen. Het betekent helaas ook, dat de tekorten in onze winkels nog groter gaan worden. Dit gebeurt echt, en we zullen ermee moeten omgaan.

Natuurlijk raken op die manier sommige winkelschappen al aardig leeg in het land. Ze noemen het: ‘het tekort aan alles’, en het wordt met de week erger…

En mijn lezers blijven me e-mails sturen over hoe de omstandigheden zijn waar ze wonen. Een lezer die zich in Pennsylvania bevindt, was tijdens haar laatste bezoek aan de supermarkt diep gealarmeerd door een gebrek aan melk en hondenvoer. En het gangpad met het toiletpapier en de handdoeken was half leeg.

We hebben nog nooit zoiets gezien!

En de ‘experts’ vertellen ons, dat de komende maanden nog erger zullen worden.
Tegenwoordig brengen zelfs grote bedrijfsnieuwskanalen voortdurend verhalen over de tekorten.

In het verleden waren tekorten zeer tijdelijk…

Maar deze tekorten zullen niet snel verdwijnen. In feite geeft de media openlijk toe, dat ‘dit nu de economie is’!

Dit is de economie zoals die nu is!

Boodschappen van een uur zijn nu tochten van meer uren geworden. ‘Volgende dag’-bezorging wordt nu een dagje later. Dat auto-onderdeel dat u nodig hebt? Het gaat een extra week duren, sorry! Het boek waar u naar op zoek bent? Kom maar terug in november. Het babybedje dat u online hebt gekocht? Maak er maar december van. Op zoek naar een klus voor uw woning, waarvoor meerdere bouwvakkers nodig zijn? Nu, bid voor 2022, dat het dan wel mag lukken.

Zelfs de doorgaans optimistisch pratende televisiecommentatoren waarschuwen ons, dat de ‘kolossale problemen’, die deze epische wereldwijde productieketen-crisis hebben veroorzaakt, in de nabije toekomst niet zullen worden opgelost. En ondertussen dreigt er dus een angstaanjagende wereldwijde energiecrisis…

‘Aardgastekort veroorzaakt haastig zoeken en opslaan vóór de winter’

Op donderdag publiceerde de reguliere media, de Wall Street Journal, een artikel met de titel:  ‘Aardgastekort veroorzaakt haastig zoeken en opslaan vóór de winter’, wat veel mensen natuurlijk bang maakt. Over de hele wereld proberen naties daarom koortsachtig te zorgen voor voldoende aardgasvoorraden voor de komende maanden.

Tankers worden omgeleid…
Fabrikanten vertragen de productie…
Landen en bedrijven strijden om de bevoorrading veilig te stellen…
Energieprijzen hebben recordniveaus bereikt…

Dus als het vandaag al zó erg is, waar gaan we dan over een paar maanden mee te maken krijgen?

En waarom is er een kolentekort?

De wereldwijde hoge prijzen, die resulteren in lagere importen, overstromingen die de productie en het transport beïnvloedden, en het falen van het beleid tussen de kolenproducenten en kolencentrales, hebben geleid tot het huidige tekort aan kolenvoorraden, aldus de MSM.
Tegelijkertijd drijft een tekort aan kolen de prijzen op tot absoluut absurde niveaus.
De Australische thermische steenkool uit Newcastle, – een wereldwijde maatstaf – wordt verhandeld voor $202 per ton, drie keer zo hoog als aan het eind van 2019. De wereldwijde productie van steenkool, die ongeveer 40% van de elektriciteit in de wereld genereert, ligt ongeveer 5% onder het niveau van vóór deze plandemie.

In Europa hebben de stijgende prijzen voor steenkool en andere energiebronnen de productie die de fabriek verliet, getroffen, en de energierekeningen van huishoudens doen stijgen. Grote kolenimporteurs in Azië, waaronder Japan en Zuid-Korea, verdringen zich nu om de bevoorrading veilig te stellen.

Impact in China

We hebben nooit eerder zo’n ernstige energiecrisis gezien, en deze heeft nu al een dramatische impact op de productie in China.
In de afgelopen weken zijn ambtenaren echter begonnen met een veel agressiever programma voor rantsoenering, waarbij fabrieken in een groot deel van Guangdong nu slechts 1 tot 2 dagen per week stroom mogen gebruiken! Soortgelijke situaties doen zich naar verluidt voor in de provincies Jiangsu, Hubei en Fujian, alle belangrijke productieregio’s. Eén van mijn importklanten in de VS heeft gemeld, dat een belangrijke leverancier in Jiangsu nog maar één dag per week stroom beschikbaar heeft! Beperkte maar uitgebreide energierantsoenering komt ook voor in Zhejiang, Shandong, Liaoning en andere belangrijke knooppunten voor zware industriële, chemische en energieproducten.

Dus wat betekent dit?

Het betekent dat China veel minder spullen naar ons gaat exporteren, en dus zullen onze winkelschappen steeds leger worden, onderdeel van het ‘nieuwe normaal’. De tekorten zijn nog maar net begonnen en de wereldeconomie zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.

 

Dit zijn de feiten!

De lagere breedtegraden koelen af ​​door de historisch lage zonneactiviteit, maar de energieprijzen stijgen. Het onnodige, opgelegde ‘groene’ beleid, dat de afgelopen tien jaar is ingevoerd, bijt terug, en de verwachting is dat de armen deze winter moeite zullen hebben om hun huizen te verwarmen.

Covid lockdowns waren de eerste stap…

En economische ineenstorting maakt de weg vrij voor: ‘Je zult niets bezitten en je zult er blij mee zijn’. Blij, omdat de mensen tegen die tijd volledig gehersenspoeld zijn, zelf niet meer kunnen nadenken, en verbonden zullen zijn met het IoT, dat zelfs je gedachten wil controleren.

Opstanden en burgeroorlogen

Honger en kou is natuurlijk een grote stimulans om terug te vechten. De Franse Revolutie vond plaats vanwege voedseltekorten en barre levensomstandigheden.
En dan komt de ‘helpende hand’ van de overheid weer om de problemen op te lossen. Het was echter dezelfde overheid, die het probleem in eerste instantie creëerde. En ze geven u en mij de schuld ervan. Lang voordat ook deze crisis zich zelfs maar voordeed, had de overheid de oplossing al klaarliggen. Dit is hoe de grote revolutie zal beginnen.

De reguliere media heeft zichzelf verkocht en blijft liegen over wat er werkelijk aan de hand is…

Oorlogen, burgeroorlogen, Covid, milieucrisis, economische crisis, cyber-attacks, bevolkingscontrole, vaccinaties, microchips, paspoorten… het is allemaal met elkaar verbonden en maakt deel uit van de agenda.

Don’t be scared; be prepared

 

Zie ook:

https://thesunmagazine.org/issues/44/truth-crisis-not-energy-crisis

 

Bronnen:

The Global Energy Crisis Is Going To Take “The Everything Shortage” To An Entirely New Level

https://www.notoriousfugitives.com/natural-gas-shortage-sets-off-scramble-ahead-of-winter/

https://electroverse.net/northern-hemisphere-predicted-deep-freeze-feet-of-snow-hit-the-alps-gas-prices-surge/

You may also like