De mobiele telefoon van de toekomst wordt in je hoofd geïmplanteerd

Een gsm geïmplanteerd in je hoofd? Dat is de toekomst, blijkt uit een enquête van het WEF, gedaan in 2016. Plus een profetische droom over de toekomstige smartphone.

Implanteerbare technologie en zelfrijdende auto’s waren een aantal gewaagde voorspellingen uit de enquête van het Davos World Economic Forum onder 800 marktleiders, over de effecten van software op onze samenleving.

Veel mensen zijn al 24/7 verbonden met hun mobieltje, dus is het zo ver gezocht, dat de telefoon van morgen in je lichaam wordt ingebed?

We hebben al technologie ingebouwd in onze horloges, shirts en schoenen. Hoewel een telefoon in je hoofd, hand of arm geïmplanteerd als sciencefiction klinkt, is het eigenlijk ‘gewoon’ de volgende logische stap. Of is het toch niet zo gewoon?
Dat is tenminste de gedachte van invloedrijke industrieleiders, die werden ondervraagd door het World Economic Forum, een groep van ’s werelds machtigste leiders en tycoons, die jaarlijks bijeenkomen in Davos, Zwitserland.

 

Een kijkje in hun visie op de toekomst

Velen geloven dat we een tijd van ingrijpende veranderingen ingaan, dankzij de vooruitgang in software. Dat omvat Artificial Intelligence (AI), met internet verbonden apparaten, 3D-printen en, ja, telefoons in ons hoofd.

Tweede Machinetijdperk

“Nu komt het Tweede Machinetijdperk”, zei Erik Brynjolfsson, directeur van MIT’s Initiative on the Digital Economy aan de Sloan School of Management, in het rapport. “Computers en andere digitale ontwikkelingen doen voor mentale kracht, – het vermogen om onze hersenen te gebruiken om onze omgevingen te begrijpen en vorm te geven – wat de stoommachine en zijn nakomelingen deden voor spierkracht.”

Wat zijn enkele van de voorspellingen, die onze wereld veranderen?

Denk aan Kate Beckinsale in de remake van de sci-fi-thriller ‘Total Recall’, die met haar baas chat met de telefoon geïntegreerd in haar hand. Experts zeggen dat integreerbare ‘telefoons’ of apparaten, die in het lichaam worden geïmplanteerd en die draadloze technologie gebruiken, tegen 2023 in de handel verkrijgbaar kunnen zijn.

Hoewel u misschien niet per se sms-berichten of telefoontjes in uw hoofd wilt opnemen, is er volop gelegenheid voor andere toepassingen, vooral op medisch gebied. Doktoren hebben jarenlang pacemakers geïmplanteerd om het hart te laten kloppen, en cochleaire implantaten om mensen te helpen horen. Dat is nog maar het begin.

Apparaten, die verbinding maken met telefoons, zullen binnenkort helpen bij het bewaken van gezondheidsfuncties, zoals glucosespiegels bij een diabetespatiënt, het volgen van activiteitsniveaus voor patiënten op hartmonitors, of het verzenden van waarschuwingen over gedetecteerde ziekten.

 

Zijn er nadelen? 

Hoewel er waarschijnlijk veel voordelen aan dergelijke technologie zijn verbonden, is er ook bezorgdheid over privacy, overheidstoezicht, en naar een plek gaan waar mensen de manier waarop ze met elkaar communiceren ‘gewoon’ veranderen.

Een andere voorspelling is dat industrieleiders geloven, dat tegen 2026 één op de tien auto’s op de Amerikaanse wegen zonder bestuurder zal zijn. Taxi- en vrachtwagenchauffeurs kunnen dus werkloos worden.

Ook zijn er cyberbeveiligingsrisico’s van bijvoorbeeld ‘gehackte’ auto’s. Hackers hebben aangetoond, dat zij de dashboardfunctie, de besturing en de remmen van een auto kunnen bedienen via het entertainmentsysteem van het voertuig, terwijl het in beweging is.

Tesla’s, bijvoorbeeld, zijn te manipuleren om zonder bestuurder te rijden. Tesla’s kunnen dusdanig gemanipuleerd worden, dat ze zonder chauffeur bestuurd kunnen worden via de autopilootfunctie. Onlangs vond een fatale crash in Texas plaats met een Tesla. Daarbij zat volgens de politie niemand achter het stuur.

 

WATCH: You won’t believe what this next Smartphone will do to Your BRAIN! (2019)

 

Bron:

https://www.cnet.com/news/the-mobile-phone-of-the-future-will-be-implanted-in-your-head/

You may also like