Brute onderdrukking: Autoriteiten in China vallen huizen binnen en plaatsen mensen midden in de nacht in bussen richting kampen

Chinese burgers hebben te maken met enkele van de zwaarste maatregelen ter wereld. In quarantaine geplaatst in een van de strengste lockdowns. (VIDEO)

Chinese autoriteiten zijn naar verluidt midden in de nacht tientallen huizen binnengevallen.
Mensen werden in bussen gedwongen om vervolgens in kampen geplaatst te worden, in quarantaine onder de strengste lockdown ter wereld.

De 13 miljoen mensen die in de noordelijke stad Xian wonen, mogen hun huis niet verlaten – zelfs niet om essentiële redenen, zoals voedsel kopen – om, zo zegt men, de ‘opkomende vloed van Covid infecties te bedwingen’.

De campagne van ‘The Sun’s Jabs Army’ helpt om de essentiële extra vaccins in de armen van de Britten te krijgen, om de noodzaak van nieuwe beperkingen af ​​te weren, beweert men. Maar China houdt duidelijk vast aan zijn nultolerantiebenadering van Covid, met berichten dat bewoners midden in de nacht naar quarantainekampen worden verscheept.

Het is niet precies bekend hoeveel mensen het bevel kregen om te vertrekken tijdens de ontruiming om middernacht, maar één persoon meldde 30 bussen te hebben gezien, terwijl een ander beweerde dat tot wel duizend mensen waren overgebracht.

Mensen zeiden, dat ze enkele uren in de bussen hadden moeten wachten en dat, volgens rapporten, ouderen, jonge kinderen en zwangere vrouwen naar de ‘quarantainevoorzieningen’ werden gebracht.

Een foto van een oude man die alleen in de kou staat, terwijl hij wachtte om in een bus te worden gezet, ging naar verluidt online viraal. Mensen deelden beelden van de quarantainevoorzieningen, en beweerden dat het koud was en dat ze geen eten hadden gekregen.

“Er is hier niets, alleen de eerste levensbehoeften… Niemand is gekomen om ons te controleren. Wat voor soort quarantaine is dit?”

“Ze hebben ’s nachts een grote overplaatsing van ons gedaan, meer dan duizend mensen, en velen van ons zijn ouderen en kinderen.”

“Ze hebben geen goede afspraken gemaakt en dus hebben ze ons gewoon achteloos [hier] geplaatst.”

 

Ambtenaren straffen de mensen, die proberen te ontsnappen aan de laatste lockdown, of die de zwaardere regels proberen te omzeilen. Maar uitgehongerde bewoners smeken nu op social media om eten.

In het weekend dook een video op van een man, die door de autoriteiten werd geslagen, omdat hij zijn huis verliet om gestoomde broodjes te kopen. Bij een ander incident beweerde een studente, dat ze twee weken instant noedels had gegeten en nog maar vijf pakjes over had.

Op social media zei een bewoner:

“Ik hoorde dat andere districten geleidelijk bevoorrading krijgen, maar ik kreeg niets. Mijn compound verbiedt ons om naar buiten te gaan. Ik heb vier dagen geleden wat boodschappen online besteld, maar nog niets ontvangen. Ik kan al dagen geen groenten krijgen.”

Een ander schreef: “De verdeling is zo ongelijk. De wijk waar ik woon, heeft niets. We krijgen te horen dat we ons moeten groeperen en gezamenlijk moeten bestellen. De prijs is ook erg hoog”.

Op Twitter is te zien, hoe een groep lokale bewoners ruzie maakt met de politie over het gebrek aan voorraden. Er is een man te horen die de autoriteiten vertelt, dat zijn familie geen voedsel meer heeft, en een vrouw is te horen die zegt: “We zitten al 13 dagen opgesloten. Het basisleven van een bewoner kan niet worden volgehouden”.

“We stonden drie tot vier uur in de rij [om groenten te kopen]. Maar ze laten het verkopen niet meer toe.”

 

De staatskrant Global Times meldde dat er een tekort aan bezorgers was, omdat velen zelf in quarantaine zitten. Ondertussen loopt iedereen, die betrapt wordt op rijden tijdens de lockdown, het risico in de gevangenis te belanden.

Het volk wordt bang gemaakt met de ‘ergste uitbraak sinds 21 maanden’, en vaccindoden worden als Covid doden bestempeld!

Gezondheidsfunctionarissen en politie zullen voertuigen op de weg streng inspecteren, en degenen die de regels overtreden, kunnen worden geconfronteerd met tien dagen hechtenis en een boete van 500 yuan (€ 70).

Mensen die in de gesloten stad wonen, mogen hun huis alleen verlaten voor een Covid test, of in een medisch noodgeval.

Plaatselijke agenten hebben ook mensen achtervolgd die probeerden de strenge controles te ontduiken, waaronder een man, die probeerde de rivier de Wei over te peddelen om de stad uit te komen.

De politie zei dat een andere man, die ongeveer 80 kilometer op een deelfiets naar zijn woonplaats fietste, een boete kreeg en naar een quarantaine kamp werd gestuurd. Ondertussen werd een man, die 100 kilometer van het vliegveld naar een nabijgelegen provincie wandelde, door de politie naar een quarantaine faciliteit gestuurd en een niet-gespecificeerde straf opgelegd.

In een huiveringwekkende boodschap heeft vicepremier Sun Chunlan er nu bij de lokale autoriteiten op aangedrongen, om meer ‘gerichte en krachtige’ maatregelen te nemen, om te voorkomen dat mensen de regels ontduiken.

Eerder deze week werden Chinese overtreders van de lockdown publiekelijk te schande gemaakt (zie foto), en paradeerden ze door de straten met borden met hun naam erop, om er zeker van te zijn dat de Covid regels zouden worden nageleefd.

 

Bron:

Chinese authorities reportedly raid home and force people to quarantine camps

You may also like