16-jarige boerenzoon door de politie neergeschoten? Het verhaal van Jouke zelf

Deze beschoten Friese boerenzoon ‘wil van de politie graag weten waarom ze dit gedaan hebben’.

Eindtijdnieuws.com
8 juli 2022

 

De 16-jarige boerenzoon, die dinsdagavond door de politie werd beschoten bij het boerenprotest in Heerenveen, Nederland, zegt dat hij werd beschoten toen hij probeerde om met zijn tractor langs de politie te rijden. Jouke Hospes uit het Friese Akkrum zegt in een interview met Omrop Fryslân, dat hij besloot langs de politieblokkade te rijden, omdat hij de stoet trekkers volgde, die ook om de politiewagens heen reden.

 

Het verhaal van Jouke zelf:

Wolkom thús Jouke!

Aldus Jouke:
‘He hoi! Ik ben Jouke Hospes (zoals veel mij al kennen).
Ik wil iedereen enorm bedanken voor alle berichtjes en steun, en ook zeker voor de acties in en rondom Friesland! Helaas heb ik er niks van meegekregen in de cel, niks gehoord of gezien. Toen ik vrijgelaten was om 21:15/:21:30 kreeg ik te zien wat er allemaal gebeurd is in Nederland na het incident… echt onbegrijpelijk.

Ik kan er nog steeds niet bij waarom de politie heeft geschoten. Op de beelden ook zeer goed te zien dat ik niks fout doe.. maar helaas was ik wel bijna verleden tijd. Ik mag van geluk spreken dat ik het overleefd heb. Ik ben er zelf ook ontzettend van geschrokken. Ik ben vrijgelaten voor ‘de poging tot doodslag’. Ik ben nog wel verdachte…

Het hele verhaal even van de toestand wat er gebeurd is

We stonden met z’n allen bij een DC in Heerenveen op het industrieterrein. Toen had de ME gemeld dat ze gingen vegen. Toen hebben wij met z’n allen besloten weg te gaan. Toen zijn we met z’n allen door Heerenveen heen gereden. En bij Thialf geparkeerd… even wat drinken en eten… toen zeiden we, we moeten nog maar een rondje door Heerenveen (rijden), ons even laten horen, en dan naar huis.

Dus de stoet vertrekt; ik er achteraan door Heerenveen heen. Toen ging de koploper de oprit op bij Oranjewoud, richting de MAC Heerenveen. Toen de eerste afslag ook gelijk gepakt en daar stonden politie auto’s beneden. Toen vloog een groot gedeelte er omheen. Er stonden nog een paar voor mij; achter mij was bijna alles weg, dus ik dacht, ik moet ook er omheen. Dus ik rustig over het stoepje…

Ik reedt zeer rustig. Ik ging kijken of er verkeer aankwam en of ik kon oversteken. Terwijl ik rijd, zie ik naar de andere weg, waar ik er weer op moest. Nog steeds reed ik rustig.

Ineens ‘PANG’ in m’n rechteroor!

Ik denk, wat krijgen we nou? Piep in het oor… Ik denk, snel wegwezen, uit paniek; straks komt er een tweede achteraan! Ik had geen schade, dacht ik. Dus ik dacht, een rubberen kogel die is teruggeschoten. Maar bij Oudehaske stonden we even stil.

Loop een rondje om de trekker, zag ik een gat zitten in het ijzer! Toen ging er van alles door me heen. Het had echt niks gescheeld, dan was het einde verhaal geweest. Iets harder gereden, of iets langzamer, dan had ik dit niet kunnen navertellen. En toen, een paar 100 meter uit Oudehaske, stond de politie er al. Ik werd verdacht van poging tot doodslag. Handen in de boeien en naar het politiebureau.

Toen besefte ik het allemaal even niet meer… Dan gaat er zo’n adrenaline door je heen, dan weet je niet meer wat je allemaal overkomt… het was schrik op schrik, maar ik ben gelukkig vandaag, 7-6-2022, vrijgelaten om 21:15.’

Elke derde Nederlandse boerderij wordt gesloten of onteigend!

 

Schieten op demonstranten

De politie heeft dinsdagavond geschoten bij een boerenprotest in Heerenveen. Volgens verschillende media is de 16-jarige Jouke door de politie echter doodgeschoten, toen hij wegreed met zijn tractor. Ook dit blijkt een leugen te zijn.

Nog een gemene leugen…

De media roepen dat hij op hen heeft in gereden, maar op camera is heel duidelijk te zien dat dat niet het geval was! Hij wilde gewoon naar huis rijden, achter de anderen aan. De politie opende het vuur op Jouke. Gelukkig was hij niet gewond, maar de kogel miste hem op een haar na!

Op foto’s die zouden circuleren, is te zien dat de kogel (of kogels) de cabine van de tractor raakten en Jouke ternauwernood misten. Er werd niet op banden of in de lucht geschoten! Het is daarom puur geluk dat de politie en het verantwoordelijke ministerie geen dodelijk slachtoffer op hun geweten hebben!
Tientallen boeren vertellen hetzelfde verhaal over politiegeweld.

Stikstof- en CO2-hysterie ten top in Nederland

Er is zelfs sprake van een zogenaamde stikstof- en CO2-hysterie, terwijl we weten dat de wereld juist meer CO2 nodig heeft!

 

You may also like