Top Nieuwslezer Kari Lake neemt ontslag vanwege oneerlijke en onbetrouwbare Media

UPDATE 23-04-2023  De best beoordeelde nieuwslezer uit Arizona neemt ontslag: “Ik wil deze job niet meer doen”. Kari Lake zit al bijna 30 jaar in de nieuwssector, eerst als verslaggever in 1994, en daarna lange tijd als nieuwslezer voor Fox 10. Maar op maandag bracht ze een video uit, waarin ze aan de kijkers uitlegt, waarom ze sinds januari niet meer in de ether is geweest en waarom ze haar ook niet terug zullen zien als nieuwslezer.

 

Kari Lake blijkt gewoon net als de anderen een SHILL, een CON, te zijn, en wil gouverneur worden. Simpel gezegd, ze heeft een agenda en wordt betaald. En omdat zij ernaar streeft om in de politiek een rol te spelen, maakt zij gewoon deel uit van de Club! Ongelooflijk maar waar.
Achter de schermen zijn ze allemaal beste vrienden, en werken zij samen voor de komende Nieuwe Wereldorde en New Age godsdienst, waarin alle religies welkom zijn, behalve die van ware Christenen.
Zo’n twee jaar geleden was ik hiervan nog niet op de hoogte, nu wel.

 

Hier volgt een interview plus een persoonlijke video van haar
De met een Emmy Award bekroonde Kari Lake kondigde aan, dat ze afstand neemt van uitzendingen op de 11de grootste televisiemarkt van het land. “Weglopen van een goede baan zal voor veel mensen waarschijnlijk gek in de oren klinken, maar ik ben er zeker van dat dit het juiste is om te doen”, vertelde Kari aan Arizona Daily Independent, nadat ze haar aankondiging had gedaan. “Ik waardeer Fox voor haar steun in deze beslissing.”

‘Journalistiek onherkenbaar geworden’

Kari Lake, 51 jaar, deelde ook verschillende gedachten over haar carrière, haar prestaties, en waarom ze zegt dat het beroep van journalistiek in veel opzichten ‘onherkenbaar is geworden voor wat journalistiek ooit was’, toen ze in 1992 haar eerste redactiekamer binnenliep. “Ik heb zoveel geweldige momenten gehad, grote verhalen verteld, de belangrijkste mensen in het nieuws geïnterviewd”, zei ze. “Ik ben Fox voor altijd dankbaar voor die kans. Ik ben gewoon klaar om verder te gaan. Geen bitterheid, geen spijt, maar veel opwinding over wat mijn toekomst in petto heeft.”

‘Een verschil maken’

Kari wilde niet zeggen wat haar toekomstige carrièreplannen zijn, maar beloofde dat het iets zal zijn, waar ze het gevoel heeft dat ze een verschil maakt! “Ik heb de sensatie van ‘op tv zijn’ al heel lang meegemaakt, dus ik zal de ‘facetime’ op tv niet missen,” zei ze. “Mijn familie begrijpt waarom ik wegga. Mijn kinderen leren een les om je principes boven roem en fortuin te stellen. Werken voor geld loont niet. Zinvol werk doen is de grootste beloning!”

‘Eerlijke, hardwerkende journalist en nieuwslezer, die gaf om de mensen’

Kari kreeg haar start in Illinois en kwam in 1994 op de Phoenix-markt, aanvankelijk werkzaam voor het NBC-filiaal. Ze vertrok voor een korte periode naar New York, en na een jaar smeekte het Phoenix Fox-filiaal haar om terug te keren. “Professioneel ben ik trots op mijn staat van dienst als een eerlijke, hardwerkende journalist en nieuwslezer, die gaf om de mensen die ik in het nieuws bracht, en die mijn collega’s met vriendelijkheid en respect behandelde”, zegt ze. “Elke keer dat ik met een verhaal bezig was, benaderde ik het alsof het ‘t belangrijkste verhaal ter wereld was, hoe groot of klein het verhaal ook was.”

Stressvol

Maar voor Kari begon het leven buiten de studio de laatste jaren stressvol te worden, omdat haar posts op sociale media ook onder de loep werden genomen door sommige kijkers. Begin 2020 kreeg Kari kritiek van een kleine maar luide groep, na een een-op-een-interview met president Donald Trump. Ze ervoer ook tegenslagen, omdat ze aanwezig was op sociale media op Parler en Gab, hoewel ze ook een sterke aanhang heeft op de toen nog meer liberale platforms zoals Facebook en Twitter.

Toen, in juli 2019, circuleerde er een videoclip op sociale media van een gesprek tussen Kari en haar oud mede-nieuwslezer John Hook, waarin Kari commentaar leverde op de kritiek op haar Parler-account. Het gesprek tussen de twee werd per ongeluk opgenomen door productiemedewerkers, wat een dilemma voor Fox 10 creëerde, in een tijd dat de voorverkiezingen zich aan het voorbereiden waren. Als bewijs Kari’s populariteit werd de video miljoenen keren bekeken!

“Ik denk in zekere zin, dat de ellende jegens mij bedoeld is om andere journalisten bang te maken, die ruimdenkend zijn en rekening houden met alle standpunten, zodat ze weer op één lijn komen (met de MSM), anders worden ook zij ‘geannuleerd’ en wordt hun reputatie aangevallen,” zegt Kari.

En dan was er COVID-19…

“Het werd echt moeilijk voor me toen Covid toesloeg”, zei Kari. “Ik vond dat de verhalen die ik las niet helemaal waarheidsgetrouw waren. Doordat de annuleer-maffia erop stond dat bepaalde Covid-gerelateerde verhalen niet verteld werden of zelfs maar gefluisterd werden, terwijl andere verhalen altijd maar weer verteld werden, kreeg ik het gevoel dat ik de kijkers geen evenwichtig beeld van de situatie gaf.”

‘Ik vroeg God om me in de goede richting te leiden.’

“Ik werd journalist om behulpzaam te zijn, en niet schadelijk! Maar sommige verhalen die ik las, droegen mogelijk bij aan angst en verdeeldheid – en dat kon ik niet meer. Ik bad veel om leiding. Ik vroeg God om me in de goede richting te leiden”, zei ze. Eind 2020 was de baan, waar Kari van hield, een bron van stress en consternatie geworden. Haar laatste on-air-optreden voor Fox 10 was eerste kerstdag 2020.

Op 21 januari berichtten de media in Phoenix over het feit, dat Kari al enkele weken niet in de lucht was geweest. Kari gebruikte sociale media om haar afwezigheid aan te pakken. Ze sloot de deur voor geruchten dat ze gedisciplineerd, gedegradeerd of zelfs ontslagen zou zijn, vanwege haar persoonlijke politieke opvattingen. In plaats daarvan, legde Kari uit, nam ze aan het begin van het jaar medisch verlof, op grond van de Family and Medical Leave Act (FMLA). Kari merkte ook op, dat ze niet van plan was geweest haar afwezigheid in het openbaar te behandelen, maar dit deed na het beantwoorden van vragen, die “heel weinig met mijn afwezigheid te maken hadden, en alleen bedoeld waren om te proberen mijn reputatie te schaden, of mij persoonlijk te kwetsen”.

Steun van kijkers en vrienden

In de maanden daarna is Kari overweldigd door de stroom van bezorgdheid en steun van kijkers, vrienden en voormalige collega’s! “Zoveel vriendelijkheid! Zo velen vroegen zich af wanneer ik weer in de ether zou zijn, en baden voor mij dat het goed met me zou gaan! Ik huil als ik denk aan alle liefde, die op mijn pad is gekomen. Ik waardeer het zo erg! Ik houd echt van de mensen, die al die jaren op mij hebben afgestemd. Ik beschouw ze echt als vrienden.”

‘De kijker is echt de baas’

In 1999 werkte Fox 10 Kari Lake samen met Hook, voor wat een van de langstlopende, hooggewaardeerde on-air-partnerschappen in de branche werd. “We hadden meteen chemie”, zegt ze. “We hebben genoten van elkaars gezelschap, en ik denk dat de kijkers dat herkenden. Onze filosofie was: als je de kijker goed doet, dan is dat het enige dat telt. Maak u geen zorgen over wat het management denkt; de kijker heeft het (wat dat betreft) echt voor het zeggen.”

Eén van haar prestaties in haar carrière, zei Kari, was het feit dat zij en Hook bijna al hun tijd samen een topscore behaalden. “Ik was nooit iemand, die de kijkcijfers zo nauwlettend bekeek, maar dat zegt me dat de kijkers ons leuk vonden en ons vertrouwden, en dat de connectie, die ik voelde met onze kijkers, echt was,” zei ze. “Kijkers stopten ons altijd even, en zeiden dan dat ze het gevoel hadden alsof ze ons kenden… en dat deden ze ook.”

‘Kari was als een dynamo’

Het nieuws van maandag over het vertrek van Kari uit Fox 10 leverde veel reacties op van mensen over wie ze verslag deed, waaronder gouverneur Jan Brewer. “Kari heeft het allemaal”, zei Brewer tegen Arizona Daily Independent. “Ze is intelligent, ijverig, mooi en vriendelijk… een dynamo. Ze is een werkende moeder, actief in de gemeenschap en als een echte soort van vriendin. Ze is attent, gewetensvol en altijd recht door zee. Ze geeft elke dag het beste van zichzelf, en weet wat hard werken en toewijding betekent.”

Tijd om na te denken en te beoordelen

Terwijl ze met verlof was, had Kari ook tijd om na te denken over haar carrière, en het belang om ervoor te zorgen dat haar werk aansluit bij haar waarden. “Bijna 30 jaar nieuws lezen, veel slecht of negatief nieuws”, zegt ze, “ik wist niet hoe abnormaal dat is.”

Ze kreeg ook de gelegenheid om de staat van de journalistiek te beoordelen. “Als je een hekel hebt aan censuur, als je gelooft dat het ‘annuleren’ van mensen die verschillende standpunten hebben, indruist tegen de basisrechten waarop dit land is gebouwd, als je gelooft dat journalisten de waarheid zouden moeten rapporteren, ongeacht hoeveel kritiek ze moeten slikken op hun werk, dan heeft dit beroep je in elk geval nodig!” zei Kari.

“Ik denk dat er sommigen in de media zijn, die gewoon willen dat anderen het ergste overkomt,” merkte Kari op. “Ze plaatsen me in hun vizier, en grijpen dan elke kans om mij te proberen onderuit te halen met hun leugens, onnauwkeurige berichtgeving en pure roddels! Maar gelukkig begint het publiek de vooringenomenheid en leugens van sommige nieuwsuitzendingen in te zien. Je ziet dat aan het schrappen van abonnementen op sommige van deze publicaties”, zei ze. “Als je eenmaal de aandacht van de kijkers bent kwijtgeraakt, is het moeilijk om die terug te krijgen. Ik koester geen woede jegens hen. Ik heb oprecht medelijden met sommigen van deze verslaggevers, die er een obsessie van maken om mensen neer te halen.”

Vrede met de veranderingen in haar carrière en privéleven

En er is nog een andere reden, waarom Kari zegt dat ze vrede heeft met de veranderingen in haar carrière en privéleven. “Een paar jaar geleden, op een dieptepunt, kreeg ik weer contact met mijn geloof,” vertrouwde Kari me toe. “En zoals God altijd doet, heeft Hij het gedaan voor mij. Hij tilt me ​​op op mindere dagen. Terwijl ik tijdens Covid negen maanden lang het nieuws vanuit huis voorlas, luisterde ik naar Bijbelstudiepodcasts, of video’s, terwijl ik me voorbereidde op het nieuws. Het was mijn overleving, om zo al het negatieve nieuws dat ik voorlas in evenwicht te brengen.”

“Ik weet dat het voor sommige mensen gek zal klinken, maar ik wil gewoon dat God mij stuurt en leidt in dit volgende hoofdstuk (van mijn leven).”
Hier volgt haar persoonlijke video:

 

FOX 10 Nieuwslezer Kari Lake neemt ontslag vanwege oneerlijke en onbetrouwbare Media HD

 

Bron:

https://arizonadailyindependent.com/2021/03/02/kari-Kari-leaving-longtime-fox10-news-anchor-job/

You may also like