Synthetische melk komt eraan, en het kan een radicale opschudding in de zuivelindustrie teweegbrengen

Niet zoals uiermelk: Melk zonder koeien komt mogelijk naar een supermarkt bij u in de buurt.

Eindtijdnieuws.com
31 augustus 2022

 

De zuivelsector is aan het veranderen, wereldwijd.

‘Koeien niet meer nodig’

Koeien, of andere dieren, zijn niet nodig voor deze kunstmatige melk. Hoewel het wordt gegenereerd met behulp van een geavanceerde biotechnologische methode, die bekend staat als ‘precisie fermentatie’ waarbij biomassa wordt gekweekt uit cellen, kan het dezelfde biochemische samenstelling hebben als dierlijke melk. Echter, deze melk is onnatuurlijk, synthetisch! En de mens werd niet geschapen om synthetisch materiaal te consumeren.

Wat is precisie fermentatie nu precies?

Precisie fermentatie is een technologie, die het mogelijk maakt om micro-organismen te programmeren om complexe organische moleculen te produceren, zoals eiwitten. Het is het idee om losse eiwitten in het lab te maken, die ze vervolgens kunnen gebruiken om eten te maken dat ‘bijna bio-identiek’ is, maar het absoluut niet is.

Ruim 80 procent van de wereldbevolking consumeert zuivelproducten

Steeds meer mensen dringen er op aan om over te schakelen van op dieren gebaseerde voedselsystemen naar ‘milieuvriendelijkere’.

Zuivelmelk is verkrijgbaar in synthetische vorm zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over methaanemissies of dierenwelzijn. Maar wil het een rechtvaardige, duurzame en praktische vervanging zijn voor melk afkomstig van dieren, dan moet het verschillende obstakels en moeilijkheden overwinnen.

Geen science fiction of fantasie

Synthetische melk wordt op de markt gebracht met dezelfde smaak, hetzelfde uiterlijk en dezelfde textuur als gewone melk. Dit, in tegenstelling tot synthetisch vlees, dat soms moeite heeft om de rijkdom en textuur van dierlijk vlees te evenaren.

Nee, het is geen sciencefiction. Zo verkoopt het bedrijf Perfect Day in de VS diervrije eiwitten op basis van microflora, die vervolgens worden gebruikt voor de productie van melk, eiwitpoeder en ijs.

Klimaatverandering door methaanuitstoot?

In Australië wordt synthetische melk ontwikkeld door de startup Eden Brew in Werribee, Victoria. Het bedrijf wil consumenten aanspreken, die zich steeds meer zorgen maken over ‘klimaatverandering’, met name de rol die methaan van melkkoeien speelt. U weet wel, het broodje aap verhaal om boeren te doen stoppen met hun boerenbedrijven.

Boris Johnson grapte nog: “We moeten koeien aanmoedigen om te stoppen met boertjes laten”, om te voorkomen dat ze zoveel methaan produceren. Hij suggereerde dat zeewier de oplossing zou kunnen zijn om het gasachtige vee te stoppen.

Er wordt beweerd, dat de helft van de CO2-uitstoot in Nieuw-Zeeland komt van vee, waarvan het grootste deel methaan is. Hoe kan het nu, dat vee zoveel broeikasgas kan produceren? En is het werkelijk zo slecht als kolen en olie? Nee, het is zeker niet hetzelfde als de broeikasgassen, die worden geproduceerd door kolen en olie.

Wanneer een dier methaan uitademt…

dan blijft methaan niet erg lang in de atmosfeer hangen. Het wordt continue geoxideerd tot CO2. Het is allemaal onderdeel van een gezonde cyclus! CO2 doet het gras groeien voor de koe. De koe eet het gras, methaan oxideert tot CO2, en zo gaat de cyclus maar door, al eeuwenlang. Methaan kan dus onmogelijk de atmosfeer opwarmen.

Technologie van het Eden Brew product vermoedelijk gemaakt door CSIRO

Dezelfde eiwitten, die in koemelk aanwezig zijn, worden geproduceerd met behulp van ‘precisie fermentatie’ in een proces dat begint met gist. Volgens CSIRO bieden deze eiwitten de (nep)melk veel van zijn essentiële eigenschappen, en helpen ze de romige textuur en het schuimvermogen te verklaren. Het eindproduct wordt gemaakt door de eiwitbasis te combineren met smaakstoffen, zoetstoffen en andere (synthetische) toevoegingen.

Richting een nieuw voedselsysteem?

Bovendien heeft All G Foods vorige maand AU$ 25 miljoen in Australië ingezameld, om de productie van hun synthetische melk te versnellen. Het bedrijf wil zijn synthetische melk over zeven jaar ‘betaalbaarder’ maken dan koemelk.

De zuivelindustrie kan aanzienlijk worden verstoord!

Het kan mensen verder wegleiden van de conventionele veehouderij, en in de richting van totaal nieuwe voedselsystemen, zoals de insectenvoedersystemen van het Beest aan de mens.
Als kunstmatige melk de plaats kan innemen van zuivel als ingrediënt in de industriële voedselverwerkende industrie, kan dit bovendien ernstige problemen opleveren voor bedrijven, die melkpoeder maken.
En wat gebeurt er met melkveehouders, wanneer traditionele zuivelcoöperaties overstappen op synthetische melk?

Synthetische melk zal de komende jaren steeds populairder worden

En de traditionele zuivelindustrie moet begrijpen dat er een belangrijke verschuiving gaat plaatsvinden. Het moet de sociale voordelen van dierlijke zuivel maximaliseren en tegelijkertijd de impact ervan op de ‘klimaatverandering’ in het licht van verschillende bedreigingen minimaliseren.

 

CO2 is juist voeding voor onze planten!

Meer nog, CO2 is broodnodig voor het leven hier op aarde. Zonder CO2 zou leven op onze planeet onmogelijk zijn! Want als het waar is, dat het CO2-gehalte in onze lucht nog steeds historisch laag is, 450-500 ppm, en zich niet ver boven de gevaarlijke ondergrens van 300 ppm bevindt, dan begint onder dat niveau al wat leeft op aarde te sterven.

Zie ook:

https://eindtijdnieuws.com/?s=co2

 

Voedselvervalsing

Wat als voedselvervalsing, inclusief die van zuivelproducten, al jarenlang gaande is?
Naar aanleiding van een artikel uit 2013, en volgens de gegevens van Department of Food Technology and Quality Control (DFTQC), is er sinds 2010 een enorme toename van voedselvervalsingen geweest! Het percentage voedselvervalsingen was in 2010 nog ‘slechts’ 15,6 procent, maar dat steeg in 2011 al naar 19,3 procent, en in 2012 naar 20,8 procent. De afdeling nam 440 monsters; daarvan waren 75 monsters als ondermaats bestempeld.

De vervalsing is veel hoger in vloeibare producten dan met vast voedsel

De vervalsing in melk is dus oud nieuws, want vele jaren voorafgaand aan 2013 bleek het melkproduct onder de merknaam ‘Lactogen’ de belangrijkste oorzaak te zijn, dat kinderen last kregen van diarree. De overheid zou vaker controle acties moeten houden, maar moedigen het schijnbaar alleen maar aan.

 

Bronnen:

Synthetic Milk Is Coming, And It Could Radically Shake Up Dairy

World’s First Artificial Cow’s Milk to Hit The Market Next Year

ADULTERATION SHOULD BE UNDER STRICT CONSIDERATION

You may also like