Ramp voor volksgezondheid: PFAS chemicaliën in huismest, drinkwater, voedsel, borstvoeding, bloed, plastic speelgoed…

Ons bloed en zelfs dat van zuigelingen bevat hoge concentraties PFAS, chemische stoffen die schadelijk zijn en niet of nauwelijks afbreken in het milieu. De stoffen hopen zich op en verspreiden zich via de lucht en het water de hele wereld over.  

PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen) is een verzamelnaam van zo’n 5000 chemische stoffen, die door de mens zijn gemaakt. Ze worden ook wel ‘forever chemicals’ genoemd, vanwege het feit dat ze oneindig lang voorkomen in mens, dier en natuur.

PFAS in talloze consumentenproducten

PFAS worden gebruikt voor onder andere de productie van kleding, persoonlijke verzorgingsproducten zoals handcrèmes, schoonmaakproducten, pesticiden, brandblusschuim, stof en tapijt. Je vindt ze in alledaagse producten, zoals pannen met antiaanbaklaag, kunststoffen, regenjassen, verpakkingen, pizzadozen en tal van andere producten.

In je bloed en organen

PFAS zitten in water en lucht, en zo komen ze in de grond, in planten, in dieren en mensen. Het zit in ons bloed en in onze organen. Iedereen heeft PFAS is zijn of haar bloed!

In je drinkwater en voedsel

PFAS krijgen we dus ook via ons drinkwater en dat wat we drinken binnen. En we krijgen het dagelijks binnen via ons voedsel.

In borstvoeding

Voorstanders van de volksgezondheid eisten actie van de overheid, om het gebruik van ‘forever chemicaliën’ te verbieden, nadat 100% van de moedermelkmonsters bleek te zijn verontreinigd met PFAS, in niveaus die maar liefst 2000 keer hoger waren dan die als veilig voor drinkwater worden beschouwd!

In plastic en kunststoffen

Synthetische chemicaliën in kunststoffen vormen een gevaar voor de gezondheid van bijvoorbeeld kinderen. Plastic zit overal in: in banken, televisies, beeldschermen, verzorgingsproducten, make-up, speelgoed, kostuums en zelfs in het lichaam van kinderen, zo blijkt uit nieuwe rapporten! Kunststoffen zijn alomtegenwoordig in onze omgeving, en zijn de bron van ongekende vervuiling in ons water, voedsel en lichaam.

 

Niet of nauwelijks afbreekbaar

Het heeft de eigenschap vet- en vuilafstotende te zijn, maar PFAS chemicaliën breken maar heel lastig af en zwerven momenteel over de hele wereld. Dit noemen we het ‘grasshopper effect’.

Van PFAS is bekend dat ze niet of nauwelijks afbreken in het milieu, schadelijke effecten kunnen geven voor mens en milieu, zich ophopen in het menselijke lichaam, in dieren en in planten en zich makkelijk en snel verspreiden. De stoffen verspreiden zich via de lucht en het water de hele wereld over.

 

PFAS veroorzaken kanker en diverse aandoeningen en afwijkingen

Deze ‘forever-chemicaliën’ die helaas veel worden gebruikt, worden in verband gebracht met kanker, obesitas, hersenbeschadiging, schildklieraandoeningen, leveraandoeningen, hoge bloeddruk, een laag geboortegewicht, geboorteafwijkingen, zwangerschapsvergiftiging bij zwangere vrouwen, verminderde vruchtbaarheid, onvruchtbaarheid, hormoononderdrukking en -verstoring, sterk dalende spermatellingen bij mannen, verzwakt immuunsysteem en andere gezondheidsproblemen.

 

Thuisbemesting met ‘bioslib’

Huistuinders die zogenaamd ‘natuurlijke’ meststoffen kopen, hebben zichzelf blootgesteld aan giftige forever chemicaliën! Laboratoriumanalyse in opdracht van Sierra Club en Ecology Center of Michigan vond per- en polyfluoralkyl (PFAS) chemicaliën in alle negen monsters van thuisbemesting met ‘bioslib’, die voor testen waren verzonden. En acht van de negen bevatten niveaus, die de screeningsniveaus overschreden.

De meststof producten worden op de markt gebracht als ‘eco’ en ‘natuurlijk’ (en dus veilig, zou je zeggen), en werden verkocht in winkels als Home Depot, Lowes, Menards en Ace Hardware.

Wat is ‘Bioslib’ nu precies?

‘Bioslib’, of biosolids, is een mix van menselijke uitwerpselen, industriële chemicaliën en farmaceutische medicijnen en vaccins, die ‘licht behandeld’ zijn door afvalwaterzuiveringsinstallaties, opnieuw verpakt en vervolgens verkocht als huismest. Dat is een reden om zeer bezorgd te zijn over het toepassen van meststoffen op voedselgewassen, die PFAS bevatten!

Gillian Miller, senior wetenschapper bij het Ecology Center, vertelde The Guardian:

“Door biologische vaste stoffen of rioolslib te verspreiden, waar we voedsel verbouwen, komt wat PFAS in de grond; andere worden opgenomen door planten, en als de planten worden gegeten, dan is dat een directe route naar het lichaam!”

PFAS, ofwel forever chemicaliën, vanwege hun voortduren in mens en natuur – wat betekent dat ze niet afbreken en zich in de loop van de tijd kunnen ophopen – zijn giftig!

Van PFAS naar ‘bioslib’

PFAS vinden hun weg naar ‘bioslib’, omdat industrieën hun chemicaliën meestal in openbare rioleringen dumpen. PFAS en andere industriële chemicaliën komen daarna terecht in de afvalwaterzuiveringsinstallaties. Daar worden ze gemengd met menselijk afval (ontlasting, medicatie, giftige stoffen uit vaccinaties, etc.) en tot half vaste slib verwerkt.

‘Bioslib’ wordt niet alleen verkocht aan de consument, maar wordt ook toegepast op landbouwgrond, in bossen, parken en op golfbanen, wat gezondheidsproblemen veroorzaakt!

 

Dode mensen, ook gevaccineerden, verwerkt tot ‘bioslib’

Het volgende nieuws is nog alarmerender…
Inmiddels hebben 20 Amerikaanse staten de praktijk gelegaliseerd, om dode mensen vloeibaar te maken, hun vlees in de riolering te dumpen, het afvalwater te oogsten als zogeheten ‘bioslib’, en het op voedselgewassen te verspreiden als een vorm van ‘natuurlijke’ kunstmest.

Welkom in 2021 in Amerika, waar de doden vloeibaar worden gemaakt en aan de levenden worden gevoerd, bijna als een scène die zo uit The Matrix is gerukt!

 

PFAS in pesticiden voor de bestrijding van muggen

Onlangs zijn de chemicaliën gevonden in pesticiden, die worden gebruikt om muggen in Maryland te doden. Men vond hoge niveaus van PFAS in een pesticide, dat elke lente en zomer door de staat wordt gespoten om de muggen te doden. Bedenk daarbij dat de gevaarlijke stoffen niet worden afgebroken.

Je hebt hier dus te maken met een heksenbrouwsel, dat een bevolking jarenlang blootstelt, een echte ramp voor de volksgezondheid.

 

Bronnen:

https://childrenshealthdefense.org/defender/pfas-chemicals-home-fertilizer-mosquito-spray-drinking-water/

https://www.sgtreport.com/2021/05/now-20-us-states-liquefy-vaccine-murdered-people-and-spread-their-flesh-goo-on-food-crops-as-fertilizer/

https://childrenshealthdefense.org/defender/toxic-pfas-chemicals-found-in-breast-milk-samples/

https://childrenshealthdefense.org/defender/synthetic-chemicals-in-plastics-pose-danger-to-childrens-health/

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/giftige-stoffen-pfas-in-je-bloed/

You may also like