politie aan de deur vanwege een video
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Politie aan de deur vanwege een video!?

Politie aan de deur, omdat je een video hebt gemaakt, waarin je een ‘complotdenker’ een podium hebt gegeven. Flavio Pasquino maakte het mee afgelopen weekend, inclusief een belletje van de politie coördinator (SGBO*) Oost Nederland.

Documentairemaker en oud-wielrenner Flavio Pasquino is niet blij met acties van de overheid. Eerst kreeg hij het aan de stok met de social media, vanwege zijn kritiek op het overheidsbeleid ten aanzien van Corona. Nu krijgt Flavio, vanwege de video’s die hij maakt, ook te maken met de politie, met wie hij nog nooit eerder te maken heeft gehad.

wre*SGBO is een landelijk politie crisisteam onder de naam ‘Staf Grootschalig Bijzonder Optreden’, en komt onder andere in actie bij orde verstorende acties, zoals de demonstraties van Farmers Defence Force, waar met tractoren wegen worden geblokkeerd en de openbare orde in het geding kan komen.

 

Verbaasd en geïntimideerd

Verbaasd en enigszins geïntimideerd door de manifestatie van de politie in het domein van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting, was hij toch in staat een zinvol gesprek te voeren met de wijkagent, die afgelopen vrijdag onaangekondigd in zijn tuin stond, terwijl hij er niet was. Zijn vrouw stond de vriendelijke dame te woord, maar de toon was gezet.

Buren begonnen vragen te stellen…

En enige rehabilitatie was nodig, immers waar rook is, is vuur. Uiteindelijk bleek het vooral om deze video te gaan, waarin Flavio een interview deed met Kees Faasse, een 78-jarige man, die zich grote zorgen maakt over de vrijheid in dit land. De politie wilde weten, of zij zich zorgen moet maken over deze en andere ‘complotdenkers’, aan wie de programmamaker een podium biedt, of dat zij bijvoorbeeld – in het ergste geval – ‘een aanslag’ zouden kunnen plegen.
Uiteraard is het vooral aan de kijker, om te beoordelen of deze video onbehoorlijk is en een belletje + bezoekje van de hoeders van de wet rechtvaardigt.

Vorm van intimidatie

Uit respect voor zowel de wijkagent als de coördinator uit Oost Nederland, hebben we hun naam en gezicht geanonimiseerd. Verder wil Flavio op persoonlijke titel benadrukken, dat hij keurig is behandeld door beide dienders, en dat er geen twijfel is over de goede intenties van deze personen zelf. Echter, dit beleid van de politie – in deze – wordt door Flavio als zeer intimiderend ervaren.

Kees Faasse was geregeld in het nieuws, omdat hij rondreed met een aanhanger, met daarop teksten als ‘Corona angst machtsmisbruik en vrijheidsberoving’ en ‘Vaccins verzieken de volksgezondheid’.

In onderstaande video zegt de wijkagent tegen Flavio, dat zij een complotdenker ziet als iemand, die ‘heel anders denkt, en andere dingen doet en verwacht van de overheid dan wat de overheid zelf nu meegeeft’.

 

POLITIE aan de deur vanwege een VIDEO!?

“Ik vind het een vorm van intimidatie, dat de politie zich mengt in dit spectrum,” zegt Flavio tegen de agent. “We gaan met deze samenleving de afgrond in momenteel. Het handelen van de overheid is disproportioneel en destructief. Natuurlijk is er een virus, maar de vraag is: hoe ga je ermee om? En hoeveel van onze samenleving moet er kapot voor een virus, dat uiteindelijk relatief weinig mensen doodt?”

Over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting gesproken…

 

Bronnen:

https://www.blckbx.tv/videos/interview-politie-aan-de-deur-vanwege-een-video

https://www.youtube.com/user/proflavio2010/videos

You may also like