Milde geomagnetische storm zorgt ervoor dat 40 SpaceX internet satellieten vanuit de ruimte op aarde regenen

SpaceX verliest ruim 40 Starlink ‘snel internet’ satellieten in slechts een milde geomagnetische storm! Ze hadden nauwelijks hun beoogde banen bereikt.

SpaceX verliest zijn Starlink satellieten nadat een uitbarsting van zonneactiviteit ervoor zorgde, dat ze uit hun baan werden geslagen. Een slechts milde geomagnetische storm trof de atmosfeer van de aarde.

Er komen nog duizenden satellieten bij!

Het raketbedrijf, eigendom van Elon Musk, heeft de afgelopen maanden meer dan 1.500 van zijn Starlink satellieten in een baan om de aarde gebracht, en er komen er nog duizenden aan!
De satellieten vormen weinig bedreiging voor de aarde, aldus het bedrijf, omdat ze in de atmosfeer zouden verbranden.

Kwaliteit internet is afhankelijk van het aantal satellieten

Starlink van SpaceX biedt op satelliet gebaseerde internetdiensten aan zijn meer dan 145.000 klanten in meer dan 25 landen over de hele wereld.
De kwaliteit van de diensten van Starlink is echter afhankelijk van het aantal satellieten, dat het in de baan om de aarde plaatst. Volgens sommige schattingen is SpaceX van plan, om in de beginfase meer dan 12.000 van dergelijke satellieten te lanceren!

Slechts 210 km boven de aarde

Volgens de website van SpaceX had het bedrijf 49 Starlink satellieten ingezet in lage banen op een perigeum (het dichtst bij de aarde) van ongeveer 210 km. SpaceX beweert, dat het zijn satellieten met opzet op lage hoogten inzet, om ervoor te zorgen dat de satellieten, die na de eerste systeemcontrole ongeschikt zijn voor gebruik, uit hun baan worden gehaald door atmosferische weerstand.

SpaceX’s manoeuvre mislukte

De atmosferische weerstand in het gebied nam met maar liefst 50 procent toe, als gevolg van de geomagnetische storm, waarna het SpaceX team besloot de satellieten in een veilige modus te zetten en ze ‘haaks’ te laten draaien, om de luchtweerstand te minimaliseren. Helaas werkte deze manoeuvre, om dekking tegen de storm te zoeken, niet in het voordeel van SpaceX. Het plan mislukte.

Woede

Starlink en zijn vele satellieten hebben reeds woede opgewekt bij veel astronomen, voor het bombarderen van hun uitzicht op de nachtelijke hemel.
De satellieten zijn ook berucht, vanwege de honderden bijna-botsingen waar ze wekelijks bij betrokken zijn!
Bovendien, een jaar geleden lanceerde Elon Musk veel SpaceX satellieten om, ondanks bezwaren, 5G en WiFi op ons af te schieten!

 

Starlink Space-X Looses Over 40 Satellites In One Blow From The Sun

 

Don’t be scared; be prepared

 

Bron:

https://interestingengineering.com/spacex-loses-over-40-starlink-satellites-in-a-geomagnetic-storm

You may also like