Mainstream media omgekocht door Bill Gates

Bill Gates tolereert geen kritische Coronaberichten en koopt de media om.

Uit onderzoek van het gezaghebbende tijdschrift Columbia Journalism Review (CJR) blijkt dat Bill Gates zo’n 250 miljoen dollar heeft gestopt in grote media zoals de BBC, The Guardian, de New York Times, de Financial Times, Le Monde en nog veel meer. Of hij ook Nederlandse media heeft omgekocht om het nieuws te beheren en te controleren, is niet bewezen, maar die nemen berichten uit de internationale pers toch al vaak over. Om zijn invloed te verbergen, sluisde Gates ook onbekende bedragen via  subsubsidies voor contracten naar andere perskanalen.

Bill Gates, een gezondheidsexpert?

Zijn smeergeld in de pers heeft zijn vruchten afgeworpen, en opvallend is dat de omgekochte mainstream media Bill Gates presenteren als een ‘gezondheidsexpert’, hoewel hij geen enkele medische achtergrond heeft!

Wereldwijd debunked en banned

Daarnaast financiert Gates werkelijk een leger aan ‘onafhankelijke’ factcheckers, waaronder het Poynter Institute en Gannett, die hun platforms gebruiken om ‘complottheorieën’ en ‘misinformatie’ zo spoedig mogelijk te debunken: de kop in te drukken. Het gevolg hiervan is dat veel waarheidsgetrouwe, wakker schuddende en kritische nieuwsberichten over de Bill & Melinda Gates Foundation vanuit de alternatieve nieuwsbronnen heel zeldzaam zijn, aldus Tim Schwab van het CJR. Ze zijn steeds moeilijker te vinden.

Men ontweek onze vragen en probeerden ons te ondermijnen.

De Bill & Melinda Gates Foundation wilde geen commentaar geven op de onthullingen, en weigerde bekend te maken hoeveel geld er precies is doorgesluisd naar journalisten.
In 2007 publiceerde de Los Angeles Times één van de weinige kritische artikelen over de Gates Foundation. Zo bleek deze miljardair ook te investeren in industrieën, die gelinkt zijn aan kinderarbeid. “Ze weigeren vragen te beantwoorden en willen eigenlijk nergens op reageren,” zei hoofdauteur Charles Piller.

“Ze ontweken onze vragen en probeerden ons te ondermijnen,” zei journalist Alex Park nadat hij onderzoek had gedaan naar de poliovaccins, die de Gates Foundation over de wereld heeft laten verspreiden.

Dus als je weer een artikel voorbij ziet komen, waarin Bill Gates de hemel in wordt geprezen, dan kun je er donder op zeggen, dat de verantwoordelijke journalist in de snoeppot van de miljardair heeft gezeten. Dat geldt idem dito voor de ‘factcheckers’.

 

Bron:

https://survivalblog.science.blog/2020/09/07/bill-gates-buys-media-to-control-the-messaging/

You may also like