Klokkenluider Canada: Mysterieuze ziekte treft meer en meer jongeren

Een klokkenluider in de Canadese provincie New Brunswick heeft gewaarschuwd voor een progressieve neurologische ziekte, die experts al meer dan twee jaar verbijstert!

Canadezen vermoeden doofpotaffaire van de overheid.
Interessant genoeg noemt men twee jaar, de periode dat er sprake is van het zogenaamde ‘virus’ en de toename in het gebruik van 5G.

Toenemend aantal jonge mensen getroffen, aldus klokkenluider

In een gesprek met de Britse krant The Guardian zei een medewerker van het Vitalité Health Network, een gezondheidsautoriteit in de provincie, dat het aantal vermoedelijke gevallen lijkt toe te nemen.

Mysterieuze ziekte

De ziekte zou een snelle cognitieve achteruitgang veroorzaken bij sommige getroffenen. Nu blijkt dat ook jong volwassenen, zonder enige onderliggende aandoeningen, verontrustende symptomen ontwikkelen, waaronder snel gewichtsverlies, slapeloosheid, hallucinaties, moeite met denken en een beperkte mobiliteit!

48 zaken die officieel onderzocht worden

Echter, volgens verschillende bronnen zou het kunnen gaan om zo’n 150 mensen, onder wie ook jongeren. “Ik maak me echt zorgen over die gevallen, omdat het heel erg snel lijkt te evolueren. We zijn hen een verklaring schuldig”, zei de klokkenluider.

Besmettelijk?

Er zouden minstens negen gevallen geregistreerd zijn, waarbij twee mensen met nauw contact – zonder genetische banden – symptomen ontwikkeld hebben. Dit zou erop kunnen wijzen dat de omgeving een rol speelt in de ziekte.

De volgende recente gevallen zijn hiervan voorbeelden:

* Een jonge man ontwikkelde symptomen van dementie en ataxie (verstoringen in evenwicht en beweging). Zijn vrouw, die zijn verzorger werd, begon plotseling slaap te verliezen en kreeg last van spierafbraak, dementie en hallucinaties. Haar toestand is nu slechter dan de zijne.

* Een vrouw van in de dertig, die wordt beschreven als non-verbaal, moet nu een voedingssonde gebruiken en kwijlt overmatig. Haar verzorger, een student verpleegkunde van in de twintig, begon onlangs ook symptomen van neurologische achteruitgang te vertonen.

* Een jonge moeder viel snel bijna 60 kilo af, en kreeg last van slapeloosheid en hallucinaties. Hersenbeelden vertonen vergevorderde tekenen van atrofie.

 

Groeiende bezorgdheid

De klokkenluider, die liever niet bij name genoemd wordt, omdat die niet in het openbaar hierover mocht spreken en bang is voor repercussies, zei, dat de beslissing om het toch te melden het gevolg was van een groeiende bezorgdheid over de snelheid, waarmee de gezondheid van de jongeren achteruitgaat:

“Dit is geen ziekte in New Brunswick. Wij zijn waarschijnlijk het gebied dat de vlag hijst, omdat we meestal landelijk zijn en in een gebied, waar mensen mogelijk meer worden blootgesteld aan omgevingsfactoren.”

 

Poging om ‘verkeerde diagnoses’ de schuld te geven

Volgens The Guardian wordt verwacht, dat in januari een aankondiging zal volgen over een cluster van gevallen, die vorig jaar voor het eerst bekend werd gemaakt, nadat er informatie doorgesijpeld werd naar de media. Er wordt verwacht dat er verwezen zal worden naar verkeerde diagnoses. Volgens de krant zouden de autoriteiten er alles aan doen om te vermijden dat er paniek gezaaid wordt! Lees: zodat de waarheid niet aan het licht zal komen! Artsen die zich in de ziekte verdiept hebben, zouden zich desondanks zorgen maken.

Ambtenaren van New Brunswick weigeren om te testen of te onderzoeken op vermoedelijke omgevingsfactoren, wat ertoe heeft geleid dat sommige inwoners van het gebied speculeren, dat er een soort politieke doofpotoperatie plaatsvindt.

“Als een groep mensen samenzweringstheoretici willen kweken, dan heeft onze regering geweldig werk geleverd door dit te promoten”, zei Laurie Beatty, vader van een slachtoffer dat stierf, niet lang nadat hij mentale verwarring had ontwikkeld, wat resulteerde in een snelle achteruitgang.

 

Hebben we hier te maken met de gevreesde menselijke Prionziekte?

 

Bron:

https://www.theguardian.com/world/2022/jan/02/neurological-illness-affecting-young-adults-canada

You may also like