Hoeveel onderwatervulkanen zijn er in de wereld? | Update La Palma

Rond 65 onderwatervulkanen zijn momenteel actief, en de media zwijgt. Ze rapporteren niet alles, slechts die zichtbaar zijn om de mensen niet bang te maken.

Hoeveel vulkanen barsten er op dit moment in de wereld uit?

Er zijn momenteel zo’n 27 actieve vulkanen op het aardoppervlak die over de hele wereld uitbarsten. Volgens de U.S. Geological Survey (USGS) zijn er wereldwijd ongeveer 1.500 potentieel actieve vulkanen, waarvan ongeveer 500 in historische tijden uitbarstten.

Update La Palma

Wanneer La Palma afgaat, gaat ook Rome; ze zijn met elkaar verbonden.
Wanneer door de scheuren in de aardkorst, veroorzaakt door de vulkaanuitbarstingen op La Palma, wanneer daar zeewater in komt, kan dit voor een enorme explosie zorgen, die vervolgens aardverschuivingen kan veroorzaken, en in het ergste geval de flank van het eiland La Palma af kan breken. Een tsunami is dan het gevolg. Dit scenario verwachten wetenschappers nog steeds volgens een ex-CIA agent. Biden weigert in zo’n geval het volk op tijd te waarschuwen.

De ‘kegel’ van de uitbarstende vulkaan op het eiland La Palma…

heeft een instorting aan de westkant ondergaan. Dit is niet de aardverschuiving, waar zoveel wetenschappers zich al jaren zorgen over maken; desondanks is het wel ernstig. De hele westkant van de kegel is in de vulkaan gevallen, waardoor verschillende nieuwe rivieren van lava uit de vulkaan kunnen stromen. Bovendien barst er nu veel meer lava uit de aarde dan ooit tevoren. Nieuwe rivieren van lava stromen nu in verschillende richtingen, wat betekent dat meer huizen en bedrijven worden vernietigd.

Vulkanen zijn echter niet alleen aanwezig op het aardoppervlak, maar ook in diepe oceaanwateren. Ze zijn zelfs te vinden in ondiepe wateren.

 

Belangrijke feiten over onderwatervulkanen

De meeste mensen weten niet veel over de vulkanen, die zich onder ondiep of diep water bevinden.
Onderwatervulkaanfeiten voor kinderen vertellen ons al, dat een vulkaan een van de meest vernietigende krachten op aarde is. Een vulkaan wordt echter ook beschreven als een constructieve kracht, omdat het helpt bij het opbouwen van de kenmerken van het aardoppervlak.

* Vulkanen die zich onder water bevinden, worden ook wel onderzeese of submariene vulkanen genoemd. Tegenover minstens 1.500 actieve vulkanen op het aardoppervlak, zijn er naar schatting alleen al in de Stille Oceaan meer dan 10.000 onderwatervulkanen, waarvan wereldwijd ongeveer 65 actief!

* Feiten vertellen ons, dat bijna alle onderzeese vulkanen zich in de buurt van twee aangrenzende tektonische platen (breuklijnen) bevinden. Terwijl de tektonische platen van elkaar of naar elkaar toe bewegen, wordt de lava die zich onder het aardoppervlak bevindt, met druk naar buiten geslingerd door een spleet op het aardoppervlak. Dit staat bekend als vulkaanuitbarsting.

* Vulkaanuitbarstingen in ondiep water kunnen onderwatermateriaal in de lucht gooien. De Hawaïaanse eilanden werden gevormd door dergelijke vulkaanuitbarstingen.

* Eén van de recentere voorbeelden van vulkaanuitbarstingen onder water is het eiland Surtsey, in het zuiden van IJsland. Het aardoppervlak onder de zee werd tijdens de uitbarsting letterlijk opgetild, en dit resulteerde in de vorming van het Surtsey Island!

* Enorme hitte van magma, het vloeibare of gesmolten gesteente, veroorzaakt vaak een scheur in het aardoppervlak, en leidt tot vulkaanuitbarstingen.

* Water oefent een hogere (ongeveer 250 keer meer) druk uit op het aardoppervlak dan lucht. Deze hogere druk kan leiden tot een onderwaterexplosie.

* Magma is aanwezig in de mantel; dat is de laag onder de aardkorst. Wanneer een scheur de druk verlicht, stijgt het magma samen met gassen naar boven. Dit staat bekend als de uitbarsting van een onderwatervulkaan.

* Onderwatermagma koelt en stolt veel sneller door de aanwezigheid van het water. Het wordt vaak omgezet in vulkanisch glas.

* Wanneer het magma het aardoppervlak bereikt, staat het bekend als lava. Het koelt af en nestelt zich in een stapelachtige structuur, of hoge structuren van verschillende vormen. Zo ontstaan ​​onderzeese Ruggen: bergen onder water. Zo gaat het laagje voor laagje verder, en uiteindelijk kunnen die bergen boven het water uitkomen.

* Onderzeese vulkanen die heel dicht bij elkaar liggen, en die voorkomen in de vorm van een ketting of cirkel, worden de ‘ring van vuur’ genoemd.

* Aangezien de meeste onderwatervulkanen uitbarsten op een diepte van ongeveer 2.200 meter onder de zeespiegel, waar de druk meer dan 218 atmosfeer bedraagt, kan het water er niet koken. De afwezigheid van kokend geluid maakt het moeilijk om een ​​uitbarsting onder water te detecteren, zelfs met behulp van hydrofoons.

* Tegenwoordig worden op afstand bediende voertuigen gebruikt om de effecten en patronen van vulkaanuitbarstingen onder water te bestuderen. Wetenschappers bestuderen het zeeleven in de diepe en hete omgeving rond de vulkanen.

* Onderzeese bergen zijn niets anders dan de structuren, gevormd door uitgedoofde vulkanen onder de zee. Ze stijgen op van de zeebodem, maar blijven ver, honderden tot duizenden meters, onder het oppervlak van de zee. Ze worden dus niet omschreven als eilanden. Dergelijke onderzeese bergen kunnen abrupt opspringen tijdens uitbarstingen onder water, tot minstens 1.000 meter boven de zeebodem.

 

100.000 onderzeese bergen

Volgens schattingen van wetenschappers zijn er wereldwijd ongeveer 100.000 onderzeese bergen. Wetenschappers zijn erin geslaagd om er maar een paar te bestuderen… aldus mainstream media.

 

Zie ook:

Off the southern coast of Italy, the largest active volcano in Europe lies hidden beneath the waves. Now scientists are mapping what would happen if it erupted.

LAVA APOCALYPSE | Scientists fear underwater supervolcano could blow and kill 100 million people after they find a six-mile lava dome near Japan

Pilots spot ‘creepy’ red glow under the Pacific Ocean possibly after underwater volcano eruption

 

Bronnen:

https://sciencestruck.com/underwater-volcano-facts

West Side of La Palma Volcano Cone Has Collapsed

You may also like