De eerste Duitse banken stoppen vanaf december 2022 met contant geldtransacties

Eerste bank stopt met het verstrekken van contant geld. Geen stortingen en opnames van bankbiljetten en munten meer!

Eindtijdnieuws.com
7 november 2022

 

Eerste Raiffeisenbank sluit alle filialen

Raiffeisenbank Hochtaunus heeft nu aangekondigd, dat zij al haar filialen zal sluiten en geen contant geld meer zal leveren.

De digitalisering gaat duidelijk vooruit. Voor banken leidt dit momenteel tot één van de grootste transformatieprocessen in hun geschiedenis. Nu sluit de eerste Duitse Raiffeisenbank al haar filialen en zal haar klanten in de toekomst niet langer van contant geld voorzien.

Radicale stap onder het mom van een valse beweegreden

Men laat het aantal bankfilialen in het algemeen al jaren drastisch afnemen!
Achim Brunner, het bestuurslid van de bank, vertelde de banknieuwsbrief Finanz-Szene, dat ‘de bank in vier filialen gemiddeld twee bezoekers per uur had, en dat het aantal contante transacties onlangs tien per dag bedroeg. De bank neemt een stap die veel andere, vooral kleinere coöperatieve banken, ook moeten zetten’.

Particuliere klanten met normale geldtransacties niet langer gewenst

Het instituut wil zich in de toekomst vooral richten op de landelijke financiering van commercieel vastgoed. Particuliere klanten, die normale geldtransacties willen doen, zijn niet langer gewenst bij het overgebleven hoofdkantoor. Dit zou betekenen dat Raiffeisenbank Hochtaunus afscheid zou nemen van het traditionele bedrijfsmodel van coöperatieve banken, namelijk de bevolking in het gebied voorzien van contant geld en financiële diensten.

Dit is een grote ontwikkeling

Duitse banken versnellen namens de WEF en VN de Great Reset, via een gecoördineerd verbod op contant geld en het opzetten van de CBDC (Central Bank Digital Currencies) technocratie.
Het is slechts een kwestie van tijd, voordat de hele EU in de pas loopt, en daarna de VS, melden de mainstream media.

 

Commentaar van een lezer:

‘Wow. Ik dacht dat dit niet waar kon zijn, maar ik vond net een artikel in een Duitse krant waarin staat dat Raiffeisen Bank zijn filialen en geldautomaten sluit, omdat de exploitatiekosten te hoog zijn, gezien het lage gebruik. Ze beweren dat slechts 2 klanten per uur een filiaal bezoeken, en geldautomaten hebben een gebruikspercentage van slechts 10 transacties per dag. Maar zoals we weten, is dat natuurlijk niet de echte reden. De overgang naar CBDC is dat wel.’

 

Bronnen:

Erste Bank stellt Versorgung mit Bargeld ein

Erste Raiffeisenbank schließt alle Filialen

You may also like