Bizarre smartwatch bevat levend organisme dat gevoed moet worden

De ‘slijmzwam’, een slijmvorm, die niet gevoed wordt, sterft af. Sommige mensen waren geschokt, omdat ze het bijna als een huisdier beschouwden.

indtijdnieuws.com
20 december 2022

 

Jawel, het gaat hier om het integreren van levende organismen in apparaten, om op zorg gebaseerde interacties in te voeren, en de mensen te conditioneren voor wat komen gaat.

‘Schepselverzorger’

Wetenschappers van de Universiteit van Chicago hebben werkelijk een merkwaardige – en deels levende – smartwatch ontworpen. Het bevat een hartslagmeter, die wordt aangedreven door een elektrisch geleidende slijmvorm, de ‘slijmzwam’, wat resulteert in één van de vreemdste biomechanische wearables waar we ooit van hebben gehoord!

Wearables zijn slimme en compacte elektronische apparaten, die meestal worden gedragen om de arm, pols, of dicht bij de huid. Ze verzamelen data en informatie over het menselijk lichaam, zoals temperatuur en hartslag, en wellicht nog veel meer. Deze data wordt vervolgens verwerkt op afstand. Het gaat echt allemaal om onze data, gekoppeld aan AI, wat ‘goud waard’ is voor de elite.

Het slimme horloge werkt alleen als die slijmzwam gezond is, waardoor de gebruiker het van voedsel en verzorging moet voorzien. Hiervoor wordt het organisme in een speciaal omhulsel op het horloge geplaatst, en de gebruiker ervan moet het regelmatig een mengsel van water en haver geven, om zo zijn groei te stimuleren.

‘Verzorging smartwatch essentieel’

Omdat de Physarum polycephalum slijmvorm, beter bekend als de ‘blob’, van de ene kant van zijn behuizing naar de andere moet kunnen reiken, om een elektrisch circuit te voltooien, dat de hartslagmeter van stroom voorziet. En door regelmatig water en haver te krijgen, kan hij dus blijven groeien. Als het uitdroogt, omdat het geen water en haver heeft gekregen, wordt het elektrisch circuit verbroken en werken de klok en hartslagmeter niet meer.

Opmerkelijk is, hoe deze gadgets worden aangepraat

Het is wel heel bizar, wanneer er plotseling een substantieel, levend ding is, dat niet alleen in het horloge zit, maar integraal deel uitmaakt van de functie ervan.
“Mensen werden gedwongen, om na te denken over hun relatie tot apparaten op een heleboel echt interessante manieren”, zei hoofdauteur Jasmine Lu, een onderzoeker aan het Human Computer Integration Lab van Chicago, in een persbericht.
‘Klinkt logisch, he?’, zou je denken, aangezien de meesten van ons apparaten inmiddels als vanzelfsprekend beschouwen, en ze niet echt als huisdieren behandelen.

Een proef met vijf deelnemers

De onderzoekers ontdekten, dat de deelnemers behoorlijk gehecht waren geraakt aan hun ‘levende smartwatch’. Sommigen refereerden er zelfs naar als een huisdier, en hadden het een naam gegeven!
Vijf deelnemers, die hem elk twee weken droegen, moesten hun gevoelens vastleggen in dagboeken en interviews…

De eerste week werd vooral besteed aan het kweken van het slijm, totdat het eindelijk in staat was om de hartslagmeter van stroom te voorzien.

In de tweede week vertelden de onderzoekers aan de deelnemers, om het slijm helemaal niet meer te voeden! Lees wat er gebeurde:
“Mensen waren geschokt; bijna allemaal hadden ze zoiets van: ‘Echt? Moet ik dat doen?’”

“Sommige mensen voelden zich schuldig of waren verdrietig, en sommige mensen hadden echt het gevoel dat de verbinding was verbroken, of de hechte band.”

Op die manier worden zulke elektronische apparaten steeds meer in ons dagelijks leven geïntegreerd, en wordt ook dit straks de normaalste zaak van de wereld. Ze willen graag dat je je ermee bezighoudt, er bijna een relatie mee krijgt.

‘Hechtingsproblemen’?
En dat terwijl mobiele telefoons, laptops en smartwatches voor de meeste mensen reeds een constante metgezel zijn, een verslaving zelfs. Ze zitten al elke dag in hun broekzak, om hun pols, of anderszins binnen handbereik! Bovendien bewaren velen hun telefoon gedurende de nacht veilig op het nachtkastje.

Onder het mom van toenemende afvalhopen en ‘hechtingsproblemen’, willen ze apparaten nu letterlijk tot leven brengen, en indien mogelijk, de gehele mens in een apparaat ofwel Internet of Bodies (IoB) veranderen.
Want, zo beweren zij, dat zou weleens ‘onze hardnekkige hechtingsproblemen met elektronica kunnen oplossen’. Bovendien zou dit ervoor zorgen, dat we de manier waarop we omgaan met technologie mogelijk heroverwegen.

Duidelijk is dat zij willen, dat er meer interactie is met gevallen engelen technologie, en dat wanneer je er voor moet zorgen, en het elke dag te eten geeft, je er ook anders over na gaat denken.

 

Integrating Living Organisms in Devices to Implement Care-based Interactions

 

Bron:

Scientists create living smartwatch powered by slime mold

You may also like