The 'lunar ark' would be built under the Moon's surface
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Ark op de Maan moet 6,7 miljoen soorten behouden voor het geval planeet Aarde wordt vernietigd

Wetenschappers willen sperma- en ei-monsters van 6,7 miljoen aardse soorten naar de Maan sturen als een ‘moderne wereldwijde verzekeringspolis’. Er zijn 250 rakettrips nodig om het te bouwen.

Een team van Amerikaanse wetenschappers heeft in kaart gebracht, hoe het eruit zou kunnen zien.
Zo wordt voorzien in een ‘uitstervingsverzekering’ voor planeet aarde, namelijk door het DNA van 6,7 miljoen soorten naar de maan te sturen voor bewaring.

Veilige back-up?

Omdat de elite doelbewust bezig is alle leven op deze aardbol te vernietigen, hebben zij blijkbaar een plan bedacht om de nog gezonde bronnen van leven veilig te stellen op de maan. Zie het als een soort back-up, voor als geo-engineering fout gaat, en nog meer… als God ingrijpt.

Genenbank op de maan

Om de soortendiversiteit van de aarde te beschermen, slaan we momenteel genetisch materiaal op in speciale kluizen hier op aarde.
DNA materiaal, inclusief zaden en sporen, zou kunnen worden gebruikt om verloren soorten te herstellen. Maar genenbanken op aarde zijn kwetsbaar door allerlei rampen!
Amerikaanse experts stellen daarom voor, om exemplaren veiliger op te slaan in lavabuizen op de maan. De ark heeft ook dingen nodig, zoals een luchtsluis en verlichting voor menselijke bezoekers.

Bevroren en verzorgd door robots

Het materiaal zou daar cryogeen moeten worden bevroren en verzorgd door zwevende robots.
Monsters, die in de ark worden gedeponeerd, zouden bij extreem lage temperaturen gekoeld moeten worden bewaard, waarbij de faciliteit wordt aangedreven door zonnepanelen op het maanoppervlak.

Wereldwijde catastrofe

De ark op de maan zou de genetische diversiteit van de aarde moeten behouden, in het geval van een wereldwijde catastrofe, zoals veroorzaakt door klimaatverandering (geo-engineering), een supervulkaanuitbarsting, asteroïde-impacts, enzovoorts.

Het idee om genenbanken te creëren, om de verloren biodiversiteit in de toekomst te kunnen herstellen, is niet nieuw! Momenteel worden er nog steeds meer dan een miljoen zaadmonsters opgeslagen in de Svalbard Global Seed Vault op het eiland Spitsbergen in de Arctische Zee.

Ver verwijderd, maar nog steeds toegankelijk, kan de maan een veiligere locatie zijn, is de gedachte.
Het bouwen van een genetische opslagfaciliteit op de maan zou een aanzienlijke onderneming zijn, maar valt wel binnen de mogelijkheid.

 

Bron:

https://www.technocracy.news/to-the-moon-genetic-material-on-6-7-million-earth-species/

You may also like